Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 12/2014
 • BS OHSAS 18001:2007 postaje ISO 45001
  BS OHSAS 18001:2007 postaje ISO 45001
  više >
 • Deveta konferencija kvalitete u BiH održana u Vitezu
  Deveta konferencija kvalitete u BiH održana u Vitezu
  više >
 • Nova usluga TÜV Croatia d.o.o. - certifikacija prema PEFC CoC
  Nova usluga TÜV Croatia d.o.o. - certifikacija prema PEFC CoC
  više >
 • SCC – Sigurnosne liste za dobavljače
  SCC – Sigurnosne liste za dobavljače
  više >
 • Revizija norme ISO 9001 - Izdanje 2015
  Revizija norme ISO 9001 - Izdanje 2015
  više >
 • Sektor certifikacije sustava upravljanja s optimizmom ulazi u 2015. godinu
  Sektor certifikacije sustava upravljanja s optimizmom ulazi u 2015. godinu
  više >

Poštovani,

Evo nas na kraju još jedne godine koju većina iz poslovnog okruženja neće pamtiti po velikim uspjesima. Iza nas je još jedna godina gospodarske krize koja sve više iscrpljuje i one koji su se proteklih godina uspješno snalazili u postojećim okolnostima. Nažalost, sve je manje optimizma u poslovnom svijetu i sve se više mogu čuti samo ne baš svijetlo scenariji.

Ipak, i u takvom okruženju svi se zajedno trudimo ostati i opstati te ako je ikako moguće ulagati i u razvoj, ma koliko to naizgled bili sitni koraci. Ovaj novi broj newsletera TÜV Croatia je jedan mali korak u tom smjeru. Odlučili smo se na redizajn našeg e-glasnika i nadamo se da smo tim potezom postali još pristupačniji za čitanje i da su vam informacije postale još dostupnije. Mi ćemo se s naše strane potruditi da se poboljšamo u količini vijesti koje objavljujemo te u suradnji s vama i na dodatnom poboljšanju načina na koji se iste prezentiraju. Pozivamo sve naše suradnike, klijente i sve zainteresirane strane da nam se pridruže i da nam pošalju svoje priloge. Rado ćemo ih objaviti u nekom od idućih izdanja.

Iza TÜV Croatia je još jedna uspješna godina. Na svim poljima smo uspjeli ostvariti lagani rast i uz to razviti i nekoliko novih usluga. To nam daje za pravo, bez obzira na sve loše prognoze, da vjerujemo da ćemo i u idućoj godini nastaviti ovaj uzlazni trend. S obzirom na veličinu tržišta a posebno na lokalne ekonomske pokazatelje, ostvareni rezultat je tim i bolji. U grupaciji TÜV NORD i dalje smo prepoznati kao jedna od najuspješnijih tvrtki.

U području certifikacije sustava nastavlja se blagi uzlazni trend. Bez obzira na krizu broj ukupno izdanih certifikata se kontinuirano povećava. Istovremeno smo osposobili auditore za nova područja: medicinsku direktivu i norme povezane uz certifikaciju medicinske opreme, PEFC, novi auditori za IFS… Našem timu se priključilo i nekoliko novih osoba čime smo postali bogatiji ne samo za nove stručnjake već i za odlične osobe koje nas obogaćuju na različite načine. Proširuju se aktivnosti posebno u području hrane ali ništa manje značajno nije i naše prisustvo u certifikacijama vezano uz drvne proizvode te verifikaciju stakleničkih plinova. U svakom slučaju aktivnosti certifikacije sustava razvijaju se planiranom dinamikom i bez obzira na pojavu nove (i uglavnom nelojalne) konkurencije koja pomalo narušava cijeli sustav koji vrijedi svugdje u svijetu, mi ostajemo kod svojih načela i razine kvalitete koju pružamo svojim klijentima.

Iza nas je također izuzetno uspješna godina u izvođenju seminara. Preko 100 seminara iz različitih područja održano je tijekom 2014. godine s više od 1000 polaznika. Nadamo se da ćete i u idućoj godini pronaći teme koje će vam pomoći u obavljanju vaših svakodnevnih aktivnosti i da ćete nam se pridružiti na nekom od naših seminara. Više o seminarima možete naći i u ovom newsleteru ali i na našoj web stranici www.tuv-croatia.hr.

Također se sve više intenziviraju poslovi certifikacije proizvoda. Osim tlačne opreme (pokretne i stabilne) gdje smo već godinama tržišni lideri, sve više aktivnosti je u CE označavanju proizvoda širokog spektra primjene. Ulaskom Hrvatske u EU potreba za CE označavanjem se proširila i na „domaće“ tržište. Znanje i iskustvo inspektora TÜV Croatia sve se više prepoznaje i izvan granica Hrvatske te smo sve češće prisutni i na gradilištima Velike Britanije, Švedske,… TÜV potvrda u tehničkoj inspekciji i dalje predstavlja znak kvalitete koji otvara vrata mnogih tržišta.

Na kraju, svima Vama našim vjernim klijentima želim svako dobro za predstojeće blagdane. Svima želim puno zdravlja u novoj godini a na poslovnom planu da pozitivne vijesti i predviđanja nadvladaju sveprisutni pesimizam. TÜV Croatia će vam biti na raspolaganju i uložiti ćemo sve svoje napore da dodatno poboljšamo naše odnose u svim segmentima, od komunikacije preko realizacije samog posla pa do praćenja svih Vaših potreba tijekom cijele godine.

S poštovanjem!

Dr. sc. Đuro Tunjić, dipl.ing

Predsjednik Uprave

 • Sarajevo aerodrom
  Sarajevo aerodrom
  više >
 • Periodički pregledi spremnika plina u motornim vozilima
  Periodički pregledi spremnika plina u motornim vozilima
  više >
 • Novosti iz Odjela edukacije
  Novosti iz Odjela edukacije
  više >
 • Studio Dnevnika najpoznatijeg njemačkog kanala ARD svoje povjerenje dao je TÜV NORD inspektorima
  Studio Dnevnika najpoznatijeg njemačkog kanala ARD svoje povjerenje dao je TÜV NORD inspektorima
  više >
 • Nicro d.o.o.
  Nicro d.o.o.
  više >
 • Sustav za zaštitu od požara u Zračnoj luci Hannover je siguran
  Sustav za zaštitu od požara u Zračnoj luci Hannover je siguran
  više >
 • Nadzorni posjet i na gradilištu projekta Ferrybridge (V. Britanija)
  Nadzorni posjet i na gradilištu projekta Ferrybridge (V. Britanija)
  više >
 • Redoviti pregledi sustava grijanja i sustava hlađenja ili klimatizacije u zgradi
  Redoviti pregledi sustava grijanja i sustava hlađenja ili klimatizacije u zgradi
  više >