Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 06/2014
 • Verifikacija emisija stakleničkih plinova
  Verifikacija emisija stakleničkih plinova
  više >
 • Energetski pregled zgrada i građevina te implementacija norme HRN EN ISO 50001:2011 u sektoru industrije i komercijalnom uslužnom sektoru
  Energetski pregled zgrada i građevina te implementacija norme HRN EN ISO 50001:2011 u sektoru industrije i komercijalnom uslužnom sektoru
  više >
 • Aktualnosti FSC CoC u 2014. godini
  Aktualnosti FSC CoC u 2014. godini
  više >

Poštovani,

Pred Vama je novo izdanje e – glasnika TÜV Croatia d.o.o. kao dijela naših aktivnosti kojima nastojimo biti što bliži Vama, cijenjenim korisnicima naših usluga. Vizija TÜV NORD Grupe je biti što bliže korisnicima svojih usluga, biti što brži u reakciji na Vaše zahtjeve i potrebe. Zbog toga svakim danom nastojimo poboljšati naše poslovne procese kroz stalno stručno usavršavanje naših stručnjaka, ali i kroz stalno širenje lokacija na kojima smo prisutni.

TÜV NORD Group je nastavio s odličnim rezultatima poslovanja. Iako je dugotrajna ekonomska kriza značajnije utjecala na određene sektore i u Njemačkoj (prvenstveno na izobrazbu), ali i u cijeloj Europi i svijetu (rudarstvo), TÜV NORD je zadržao ukupnu realizaciju iznad 1 milijarde eura u lagani rast zaposlenih. Ugled koji je stvaran kroz 140 godina postojanja je i dalje jamac uspješne budućnosti i razvoja.

TÜV Croatia također nastavlja s daljnjim rastom i razvojem u svim segmentima poslovanja. I dalje je prisutan lagani porast realizacije i to u svim segmentima poslovanja što nam potvrđuje da smo na dobrom putu i da ste Vi kao naši klijenti i dalje zadovoljni s kvalitetom i načinom realizacije naših usluga.

Teška gospodarska situacija traje predugo i svakim danom iscrpljuje sve više preostale gospodarske subjekte, na svima nama je da ne odustajemo i da se borimo opstati i nastaviti s poslovanjem vjerujući da će ipak doći do konačnog preokreta i pozitivnih pokazatelja u ukupnom gospodarstvu.

Bez obzira na sve navedeno, u protekloj godini smo imali blagi rast u svim segmentima poslovanja: certifikacija sustava, tehnička inspekcija, obrazovanje,… U certifikaciji sustava postoji stalni prirast novih klijenata, ali je sve više prisutan trend certifikacija prema novim normama. Posebno se tu može istaknuti i najnoviji uspjeh s normom ISO 13 485 – TÜV Croatia je uspješno osposobila vlastitog auditora za ovu normu. U ovom trenutku smo jedna od rijetkih članica TÜV NORD Grupe koja ima auditora i možemo ponuditi svima koji se bave proizvodnjom medicinske opreme (u potpunoj širini što ovajpojam obuhvaća) sve vrste usluga s ciljem certifikacije proizvoda (CE znak) ili certifikacije sustava.

Tehnička inspekcija također nastavlja sa svojim uspjesima i stalnim širenjem poslovanja. Posebno je u posljednje vrijeme prisutan sve veći broj upita vezan uz CE označavanje proizvoda ne tlačne opreme. Veliki broj upita se još uvijek ne realizira zbog visokih cijena ispitivanja, ali vjerujemo da će utjecaj jedinstvenog europskog tržišta doprinijeti sve češćim odlukama poduzeća da se odluče na certifikaciju proizvoda i na taj način omoguće nesmetan ulaz na cijelo tržište EU.

Kontinuirano se nastavljaju i održavanja seminara. Broj polaznika na seminarima se stalno održava na približno istoj razini, ali s druge strane stalno proširujemo našu ponudu seminara s novim temama i sadržajima pa vjerujemo da svi možete pronaći nešto za sebe. Posebnu pozornost bih stavio na seminare o Održivom gospodarenju otpadom (uveden svibanj, 2014.) i seminar Priprema za inspekcijski nadzor (uveden lipanj, 2014.). I jedan i drugi seminar su izuzetno potrebni u trenutnom okruženju u kojem se nalazimo kako za našu sigurnost tako i za sigurnost i zdravlje cijele planete Zemlje. Pozivamo Vas da nam se pridružite jer je cjeloživotno osposobljavanje ključ uspjeha.

U ovom broju e glasnika moći ćete upoznati i našeg klijenta Drvošped d.o.o. koji će se certifikacijom prema normi FSC CoC plasirati na međunarodno tržište i na taj način promovirati našu zemlju u nastojanju korištenja sirovina iz ekološki odgovornog, društveno korisnog i ekonomski održivog upravljanja šumama.

TÜV Croatia će i ubuduće svim svojim aktivnostima nastojati biti vam na usluzi i truditi se opravdati Vaše povjerenje kao i ugled cijele grupacije koji imamo u svijetu. Nadamo se da ćemo našim aktivnostima doprinijeti i Vašem uspjehu i jačanju Vaše tržišne pozicije. S težnjom za ostvarenje tog cilja želim Vam puno uspjeha u radu u narednom periodu.

S poštovanjem!

Dr.sc. Đuro Tunjić, dipl.ing.str.

 • Drvošped d.o.o.
  Drvošped d.o.o.
  više >
 • Certifikacija sustava tvorničke kontrole proizvodnje prema EN 1090
  Certifikacija sustava tvorničke kontrole proizvodnje prema EN 1090
  više >
 • Novi seminari 2014.
  Novi seminari 2014.
  više >
 • TÜV NORD dovršava ovjeru posebne konstrukcije na gradilištu vjetroparka za australijski Goldwind
  TÜV NORD dovršava ovjeru posebne konstrukcije na gradilištu vjetroparka za australijski Goldwind
  više >
 • Postupci pripreme dokumentacije za prijavu postojećih cjevovoda
  Postupci pripreme dokumentacije za prijavu postojećih cjevovoda
  više >