Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 06/2015
 • Naučno znanstveni skup kvaliteta 2015. Neum, 10. – 13.06.2015.
  Naučno znanstveni skup kvaliteta 2015. Neum, 10. – 13.06.2015.
  više >
 • Prva razmjena iskustava FSC® CoC auditora provedena izvan njemačkog matičnog ureda
  Prva razmjena iskustava FSC® CoC auditora provedena izvan njemačkog matičnog ureda
  više >
 • 13. Razmjena iskustava auditora TÜV Croatia- prema normi ISO 9001
  13. Razmjena iskustava auditora TÜV Croatia- prema normi ISO 9001
  više >
 • Susret auditora – razmjena iskustava auditora Odjela Hrane
  Susret auditora – razmjena iskustava auditora Odjela Hrane
  više >
 • Interni audit ureda TÜV Croatia d.o.o. prema zahtjevima FSC® CoC akreditacijskog standarda
  Interni audit ureda TÜV Croatia d.o.o. prema zahtjevima FSC® CoC akreditacijskog standarda
  više >
 • SCC – Sigurnosne liste za dobavljače
  SCC – Sigurnosne liste za dobavljače
  više >

Poštovani,

Vrijeme prolazi i evo nas već na kaju prve polovice i ove nam 2015. godine. Nadam se da ste uspjeli ostvariti svoje zacrtane poslovne ciljeve te da u drugi dio ulazite s opravdanim optimizmom i vjerom u ostvarenje poslovnih planova.

TÜV Croatia d.o.o. usprkos iznimno teškim uvjetima poslovanja je i dalje na putu ostvarivanja svojih poslovnih ciljeva. Nastojimo svakim danom poboljšavati naše usluge, biti Vam još bliže i na raspolaganju u svim Vašim potrebama certifikacije i inspekcije. Da bi to ostvarili nastojimo cijelo vrijeme pokretati i nove inspekcijske i certifikacijske usluge. Kontinuirano proširujemo djelatnost novim akreditacijama i ovlaštenjima koja sve više i nisu transfer znanja iz matične grupacije TÜV NORD već smo često i mi pioniri u nekim djelatnostima.

Jedna od takvih je zasigurno i akreditacija za certifikaciju dječjih igrališta. Svjedoci smo da svaki novi trgovački centar, hotel i razni drugi objekti s ciljem privlačenja i što dužeg zadržavanja potencijalnih kupaca, grade i određene vrste zabavnih centara za najmlađe. Nažalost, često su ta područja za igru potencijalno opasna i ne rijetko možemo pročitati vijest o ozljedama djece tijekom igre. Želite li znati da li je sigurno da se vaše dijete ili unuk igra s određenim napravama? Da li bi ste se radije odlučili za odmor u hotelu koji bi Vam jamčio certifikatom da je njihovo područje za igru osigurano na način da do nezgode može doći vrlo teško? Vjerujemo da svi mislimo isto i da ovakvi certifikati imaju budućnost i da će sve više biti prepoznati i od vlasnika prostora za igru ali i od konzumenata.

Certifikacija sustava hvata novi zamah s novim Direktorom Sektora certifikacija sustava upravljanja gosp. Goranom Kliškićem. On nam svojim znanjem i iskustvom daje novi zamah i pomaže nam da i dalje budemo drugačiji od većine certifikacijskih tvrtki na ovom području. Ali ne da bi bili drugačiji, već samo s namjerom da budemo bolji. Želimo zadržati onu vrijednost koju ima TÜV certifikat u svijetu i tradiciju i ugled građene 140 godina nećemo ugroziti potezima koje donose kratkoročnu korist. Ovo smo ponovili i na nedavno održanoj i tradicionalnoj Razmjeni iskustava auditora na kojoj je svake godine sve više prisutnih. I dalje smo otvoreni i za nove suradnike koji u TÜV-u prepoznaju kvalitetu i spremni su prihvatiti interne principe poslovanja i razine kvalitete usluga koje pružamo.

Certifikacija proizvoda i tehnička inspekcija također sve više šire svoju djelatnost. Ciklus certifikacije proizvoda i označavanja proizvoda CE oznakom, iako sporim koracima, sve se više zahuktava. Radi se o određenom trošku za poduzeća ali polako sazrijeva svijest da je i Hrvatska dio EU i da je CE oznaka potrebna i za domaće tržište. Vjerujemo da će poboljšanje gospodarskih prilika znatnije utjecati i na širenje ovog segmenta poslovanja.

U inspekciji tlačne opreme smo i dalje regionalni lider i iskustvo koje smo stekli od početka primjene PED-a na ovim prostorima nam daje za pravo da kažemo da smo korak ispred konkurencije. I dalje smo prisutni na svim bitnim projektima koji se realiziraju u našem okruženju. Broj atesta zavarivača koje izdajemo u jednoj godini se unatoč krizi ne smanjuje nego čak u određenim segmentima i raste.

Iza nas je i prvi polugodišnji ciklus seminara. Unatoč krizi i smanjenim budžetima u poduzećima za edukaciju, održao se veliki broj planiranih seminara. Ponudili smo vam znatan broj novih seminara iz raznih područja s namjerom da Vama, svojim klijentima, osiguramo što više mogućnosti dodatne edukacije i da prepoznate TÜV kao svog partnera i za ovo područje. Slobodno nam se obratite u slučaju potrebe za edukacijom jer vjerujemo da TÜV Croatia sa svojim partnerima i TÜV NORD Grupom može pomoći i odgovoriti na sve Vaše potrebe.

Želim Vam puno uspjeha u Vašem radu i naravno da pronađete i vremena za odmor u nadolazećim, toplim mjesecima.

S poštovanjem!

 

Dr. sc. Đuro Tunjić, dipl.ing

Predsjednik Uprave

 • Certifikacija za vjetroelektrane, TÜV NORD zaprima velike narudžbe od Siemensa
  Certifikacija za vjetroelektrane, TÜV NORD zaprima velike narudžbe od Siemensa
  više >
 • IRCA registrirala prijelazni seminar (IRCA reg.br. 3907) za postojeće auditore prema zahtjevima drugih normi, a koji se žele dodatno osposobiti za auditore sustava upravljanja energijom prema normi ISO 50001
  IRCA registrirala prijelazni seminar (IRCA reg.br. 3907) za postojeće auditore prema zahtjevima drugih normi, a koji se žele dodatno osposobiti za auditore sustava upravljanja energijom prema normi ISO 50001
  više >
 • Povjerenje kod investitora potvrdili smo kvalitetom, iskustvom i stručnošću
  Povjerenje kod investitora potvrdili smo kvalitetom, iskustvom i stručnošću
  više >
 • EMAS- Europski sustav ekološkog upravljanja i neovisnog ocjenjivanja
  EMAS- Europski sustav ekološkog upravljanja i neovisnog ocjenjivanja
  više >
 • Statističke tehnike (FMEA & SPC) i Plan kontrole kvalitete
  Statističke tehnike (FMEA & SPC) i Plan kontrole kvalitete
  više >
 • Ishođenje uporabne dozvole za strojarski, građevinski i elektrotehnički dio objekata
  Ishođenje uporabne dozvole za strojarski, građevinski i elektrotehnički dio objekata
  više >
 • Raspored seminara
  Raspored seminara
  više >
 • Inspekcija dječjih igrališta
  Inspekcija dječjih igrališta
  više >