Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 06/2017
 • Susret auditora - razmjena iskustva – Odjel hrane
  Susret auditora - razmjena iskustva – Odjel hrane
  više >
 • GLOBALG.A.P. - procjena rizika u socijalnoj praksi - GRASP
  GLOBALG.A.P. - procjena rizika u socijalnoj praksi - GRASP
  više >
 • ISO 50001 - ključni alat za borbu s klimatskim promjenama
  ISO 50001 - ključni alat za borbu s klimatskim promjenama
  više >
 • Objavljen poziv „Certifikacijom proizvoda do tržišta“
  Objavljen poziv „Certifikacijom proizvoda do tržišta“
  više >
 • ISO/DIS 9004 upravljanje kvalitetom – kvaliteta organizacije – smjernice za postizanje kontinuiranog uspjeha
  ISO/DIS 9004 upravljanje kvalitetom – kvaliteta organizacije – smjernice za postizanje kontinuiranog uspjeha
  više >
 • ISO 9001:2015 I ISO 14001:2015- sustavi upravljanja kvalitetom i okolišem u Zakonu o javnoj nabavi
  ISO 9001:2015 I ISO 14001:2015- sustavi upravljanja kvalitetom i okolišem u Zakonu o javnoj nabavi
  više >

Poštovani,

Iza nas je već polovica i ove godine koja je ponovo bila ispunjena burnim događanjima na političkoj i gospodarskoj sceni. Posebno se to odnosi na Hrvatsku i krizu vlasti, dok se situacija s Agrokorom prelijeva na cijelu regiju. Iskreno se nadam da ste uspjeli pronaći načine da sve to ne utječe previše negativno na Vaš posao i poslovne rezultate.

Najznačajnija promjena na tržištu u Hrvatskoj za TÜV Croatia dogodila se u području nadzora opreme pod tlakom. Od nedavno je nastupila liberalizacija poslova periodičkih pregleda opreme pod tlakom i ovlasti za obavljanje tih poslova preneseni su na tijela koja dobiju ovlaštenje od Ministarstva gospodarstva RH. Da bi to dobili moraju zadovoljiti uvjet posjedovanja akreditacije a nadamo se i proširenih tehničkih uvjeta vezanih uz broj stručnih osoba i drugih sličnih minimalnih tehničkih zahtjeva. Na ovaj način je i posljednji segment pregleda tlačne opreme došao na tržište i otvorio tržišnu utakmicu što će sigurno donijeti brojne prednosti vlasnicima opreme, u odnosu na situaciju kada je te poslove mogla obavljati samo jedna državna agencija. Kako bi se još više približili kupcima i maksimalno skratili vrijeme reakcije na pozive, ojačali smo naš tim novim djelatnicima tako da smo sada jače prisutni tamo gdje smo bili i ranije a dodatno smo osnažili svoje aktivnosti u Rijeci i Istri te Dalmaciji.

Također nam stiže sve više upita vezanih uz certifikaciju proizvoda i to se ne odnosi više samo na CE znak već i na druge vrste certifikacija i ispitivanja. To nam je posebno drago jer to pokazuje zrelost proizvođača i njihovu sposobnost da proizvode sukladno svim europskim normama i ravnopravno se natječu na tržištu.

Certifikacija prema normama vezanih uz proizvodnju hrane i dalje predstavlja jedan od segmenata u kome se TÜV Croatia već godinama nalazi korak ispred svih drugih u ovoj regiji. Ovih dana nam se pridružio još jedan novi djelatnik koji će nam pomoći da budemo još bliži i brži u realizaciji zahtjeva kupaca. Izuzetno široka paleta naših usluga koje smo u stanju pružiti s auditorima iz našeg govornog područja (IFS, GlobalGap, ISO 22000,…) omogućava nam da nas korisnici prepoznaju kao najbolje na tržištu.

Prvi dio seminara je iza nas i ponovo ste nam ukazali povjerenje i u velikom broju ste se odazvali na naše pozive na edukaciju. Vjerujemo da će se to nastaviti i u idućem razdoblju te da ćemo programom koji pripremamo odgovoriti na sve Vaše potrebe. Ukoliko imate kakve potrebe vezano uz edukaciju a ne nalazite program koji Vas zadovoljava, slobodno nam se obratite i vjerujem da ćemo pronaći način da odgovorimo na Vaše potrebe.

Na kraju Vam svima želim ostvarenje poslovnih planova i da u njihovom ostvarenju prepoznate i TÜV Croatia kao pouzdanog partnera koji je tu da Vas prati na tom Vašem putu. S nama nećete dobiti samo certifikat ili papir, s nama ćete dobiti i dodanu vrijednost odnosno dobiti ćete uslugu koju plaćate. Ugled koji TÜV gradi već 140 godina u području tehničke inspekcije i certifikacije je najbolje jamstvo za to.

S poštovanjem,

Dr.sc. Đuro Tunjić, dipl. inž.

 • Novi ciklus seminara
  Novi ciklus seminara
  više >
 • Periodički pregled tlačne opreme
  Periodički pregled tlačne opreme
  više >
 • Aditivna proizvodnja: 3D printanje - sloj po sloj
  Aditivna proizvodnja: 3D printanje - sloj po sloj
  više >
 • Audit druge strane i specifične inspekcije prema zahtjevima kupca
  Audit druge strane i specifične inspekcije prema zahtjevima kupca
  više >
 • Uspješna suradnja tvrtki TÜV Croatia i Numikon d.o.o.
  Uspješna suradnja tvrtki TÜV Croatia i Numikon d.o.o.
  više >
 • Arhiviranje i statistika certifikata zavarivača, operatera i lemitelja izdanih u posljednje 3 godine
  Arhiviranje i statistika certifikata zavarivača, operatera i lemitelja izdanih u posljednje 3 godine
  više >