Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 09/2015
 • Norme ISO 9001 i ISO 14001 izdanje 2015
  Norme ISO 9001 i ISO 14001 izdanje 2015
  više >
 • Krunoslav Boban novi voditelja IMS odjela u Sektoru certifikacije sustava TÜV Croatia d.o.o.
  Krunoslav Boban novi voditelja IMS odjela u Sektoru certifikacije sustava TÜV Croatia d.o.o.
  više >
 • Na gradskoj otoci u Bihaću otvoren 13. Međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2015
  Na gradskoj otoci u Bihaću otvoren 13. Međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2015
  više >
 • GLOBALG.A.P. standard primarne poljoprivredne
  GLOBALG.A.P. standard primarne poljoprivredne
  više >
 • Punopravni status TÜV Croatia d.o.o. kao Critical Location za FSC®COC
  Punopravni status TÜV Croatia d.o.o. kao Critical Location za FSC®COC
  više >
 • FSC® COC ASI witnes audit kod klijenta – RAMEX d.o.o
  FSC® COC ASI witnes audit kod klijenta – RAMEX d.o.o
  više >
 • ENplus inspekcija i certifikacija
  ENplus inspekcija i certifikacija
  više >
 • SCC – Sigurnosne liste za dobavljače
  SCC – Sigurnosne liste za dobavljače
  više >

Poštovani,

Nadam se da ste tijekom proteklog vremena uspjeli pronaći dovoljno vremena i za odmor  te da ste se na posao vratili punih baterija i spremni za nove uspjehe na poslovnom ali i privatnom planu. Nakon ljetnih mjeseci i malog zatišja u poslovnim aktivnostima, osjeća se užurbanost na svim poljima i pojačana komunikacija i aktivnost.

Ovih dana započeli smo novi ciklus edukacija. TÜV Akademija nastavlja s radom punim intenzitetom. Vjerujemo da će svatko od Vas naći nešto i za sebe i pronaći vrijeme za dodatno obrazovanje. Cjeloživotno obrazovanje nije ništa novo, svi znamo npr. za izreku Čovjek uči dok je živ. Zašto se ona ne bi odnosila na sve aspekte našeg života i zašto ne bi svake godine stekli nova znanja i/ili vještine. Stoga vas sve pozivamo da pogledate raspored seminara i pronađete nešto i za svoju nadogradnju.

Ulaskom Hrvatske u EU sve se više intenziviraju poslovi na certifikaciji proizvoda. Ne radi se samo o certifikaciji koja rezultira CE znakom već i raznim drugim ispitivanjima i certifikatima. Posebno ističemo našu akreditaciju za certifikaciju dječjih igrališta. Jedino smo poduzeće na ovim prostorima s ovom akreditacijom. Sigurnost djece bi svima trebala biti na prvom mjestu. Zbog toga TÜV Croatia nastoji ukazati na važnost toga i izuzetno veliki broj dječjih igrališta i igraonica koji se rade bez znanja o sigurnosnim standardima. U slučaju neke nesreće svi će pronalaziti razloge zašto se to desilo a s druge strane, ne prihvaćaju bilo kakve sugestije o prevenciji takvih događaja.

U certifikaciji sustava nastavljamo s jačanjem našeg tima. Od nedavno nam se pridružio i gosp. Krunoslav Boban, osoba s bogatim iskustvom u certifikaciji sustava i auditor za veliki broj normi. Vjerujemo da ćemo ovako ojačani dodatno poboljšati kvalitetu našeg posla i biti vam još bliži i brži u realizaciji naših usluga. U certifikaciji prema FSC smo dobili dodatno priznanje i postali lokacija koja samostalno određuje većinu poslova čime smo dodatno pojednostavili i ubrzali proces. Također, nedavno smo imali akreditacijski audit od strane njemačke akreditacijske organizacije (DAkkS) uz dodatno prisustvo i auditora HAA. Audit je završen uspješno bez ijedne veće nesukladnosti. Sve to još jednom potvrđuje kvalitetu našeg posla i da poduzeća koja imaju certifikat TÜV-a stvarno mogu biti ponosna na njega.

Energetska efikasnost i certifikacija zgrada je jedna od aktivnosti koja zauzima sve značajnije mjesto i sve se više poduzeća javlja sa željom da se certificira. Svijest o potrebi energetske efikasnosti i uštede energije, sve veće cijene energenata ali i zakonski propisi i medijska promocija očito daju rezultata.

U tehničkoj inspekciji i nadzoru se nastavljaju standardne aktivnosti. Gospodarska kriza je ostavila traga na investicijsku aktivnost i volumen potencijalnih poslova. Ali bez obzira na to, mi nastavljamo jednakim tempom kao i do sada i nastojimo našim kupcima biti na raspolaganju u svim potrebama koje imaju u ovom području.

U ovom broju također predstavljamo nekoliko naših suradničkih tvrtki i klijenata. Vjerujem da će vam biti zanimljivo pogledati kratke prikaze ovih uspješnih poduzeća i njihovih djelatnosti. Cilj nam je na taj način povezivati naše klijente i pomoći Vam u traženju pouzdanih partnera na ovim našim prostorima.

Želim Vam svima puno uspjeha u radu i da u ovom vremenu do kraja godine uspijete ostvariti sve vaše planove koje ste si postavili. TÜV Croatia Vam stoji na raspolaganju da vam pomogne na sve načine vezane uz djelatnost koju obavlja.

S poštovanjem!

Dr. sc. Đuro Tunjić, dipl. inž. strojarstva

 • ELEOS Consulting - Vaš partner za uspjeh na stranim tržištima
  ELEOS Consulting - Vaš partner za uspjeh na stranim tržištima
  više >
 • Raspored seminara do konca 2015.
  Raspored seminara do konca 2015.
  više >
 • Galeb d.d. proizvođač donjeg rublja i odjeće
  Galeb d.d. proizvođač donjeg rublja i odjeće
  više >
 • Proizvodnja tlačne opreme prema modulu A1
  Proizvodnja tlačne opreme prema modulu A1
  više >
 • TÜV NORD u novim projektima ISO 9001: TÜV NORD I Volkswagen
  TÜV NORD u novim projektima ISO 9001: TÜV NORD I Volkswagen
  više >
 • Povećan broj zahtjeva za provjerom tehnologija zavarivanja (atestiranja postupaka zavarivanja) kao plod novog oblika pružanja usluga
  Povećan broj zahtjeva za provjerom tehnologija zavarivanja (atestiranja postupaka zavarivanja) kao plod novog oblika pružanja usluga
  više >
 • TÜV NORD testira Škodine „double-decker“ lokomotive i vagone za odobrenja širom EU
  TÜV NORD testira Škodine „double-decker“ lokomotive i vagone za odobrenja širom EU
  više >
 • Nadzor nad tlačnom opremom u ĐĐ Proizvodnja opreme d.o.o. za eksploatacijska polja ugljikovodika Vučkovec i Vukanovec
  Nadzor nad tlačnom opremom u ĐĐ Proizvodnja opreme d.o.o. za eksploatacijska polja ugljikovodika Vučkovec i Vukanovec
  više >
 • Organizacijsko-informatička priprema proizvodnih tvrtki za informacijsko društvo EU i 4. industrijsku revoluciju
  Organizacijsko-informatička priprema proizvodnih tvrtki za informacijsko društvo EU i 4. industrijsku revoluciju
  više >
 • Tvrtka Industrius d.o.o.
  Tvrtka Industrius d.o.o.
  više >