Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 09/2019
 • Certifikacija drvne sječke prema prvoj međunarodnoj certifikacijskoj shemi GoodChips®
  Certifikacija drvne sječke prema prvoj međunarodnoj certifikacijskoj shemi GoodChips®
  više >
 • Kvaliteta i sigurnost u turizmu
  Kvaliteta i sigurnost u turizmu
  više >
 • Novosti u IFS Food standardu - IFS Food ver. 7.0
  Novosti u IFS Food standardu - IFS Food ver. 7.0
  više >
 • Nova verzija norme - GLOBALG.A.P. IFA verzija 5.2
  Nova verzija norme - GLOBALG.A.P. IFA verzija 5.2
  više >

Certifikacija drvne sječke prema prvoj međunarodnoj certifikacijskoj shemi GoodChips®

Certifikacija drvne sječke prema prvoj međunarodnoj certifikacijskoj shemi GoodChips®

GoodChips® je 05.03.2019. poželio dobrodošlicu certifikacijskom tijelu TÜV Croatia d.o.o. u svijet certificirane drvne sječke. (https://goodchips.eu/news-events/latest-news/21-goodchips-welcomes-its-new-certification-bodies.html)

 

Što je drvna sječka i GoodChips® ?

Drvna sječka su mali do srednje veliki komadići drveta dobiveni rezanjem ili trganjem drvnih ostataka. Kod njezine proizvodnje gotovo da ne postoje ograničenja u smislu stanja, oblika i kvalitete.

Kao odgovor na usklađenje kvalitete drvne sječke, olakšanje i stvaranje transparente trgovine i smanjenje troškova održavanja kotlova dolazi pouzdani sustav upravljanja za krajnje korisnike koji će ih voditi u odabiru pravog proizvoda za njihov uređaj - GoodChips®.

 

GoodChips®?

GoodChips® je prvi međunarodni certifikat za kvalitetu drvne sječke i ivernog ostatka te je rezultat zajedničkog napora sa svim komponentama sektora, od proizvođača do trgovaca preko proizvođača kotlova i udruženja potrošača.

Certifikacijska shema je podijeljena u 12 klasa, 8 namijenjenih za drvnu sječku a 4 za iverni ostatak u kombinacijama s vlažnosti materijala i veličinom primarnih i finih čestica (P i F frakcije)  čijim se kombinacijama mogu zadovoljiti potrebe proizvođača i krajnjeg korisnika, od industrijske do domaće uporabe.

 

Uz posebne zahtjeve u vezi procesa i sustava upravljanja kvalitetom, certifikat osigurava da kvaliteta certificiranog proizvoda ostaje nepromijenjena čak i izvan proizvodnog procesa.

TÜV Croatia d.o.o. je dio sheme čiji je krajnji rezultat zadovoljstvo svih karika u lancu drvne sječke i ivernog ostataka (od proizvođača, trgovca, do krajnjeg korisnika u smislu finalnog proizvođača proizvoda ili korisnika sječke kao energenta).

Inspekcijsko i certifikacijsko tijelo TÜV Croatia d.o.o. i nacionalni partner CROBIOM podržavaju upravljanje shemom na nacionalnoj razini i djeluju kao most između tvrtki, krajnjih korisnika i GoodChips® International Management. CROBIOM je punopravni član vodeće europske asocijacije za biomasu Bioenergy Europe. Ispitno tijelo je Centralni kemijsko-tehnološki laboratorij – HEP Proizvodnja d.o.o. koji provodi analize uzoraka u skladu s GoodChips® standardima uzetim tijekom inspekcije.

TÜV Croatia d.o.o. kao  neovisno, neutralno, akreditirano i javno objavljeno inspekcijsko i certifikacijsko tijelo procjenjuje da li zainteresirana tvrtka udovoljava zahtjevima sheme ili se valjana potvrda mora suspendirati/ukinuti na temelju rada inspekcijskog tijela u vidu obavljanja najavljene i nenajavljene inspekcije ovlaštenih tvrtki ili tvrtki koje žele ući u certifikacijsku shemu.

Kontakti su javno dostupni na linku https://goodchips.eu/producers/why-being-certified.html?id=9 čiji prikaz možete vidjeti niže.

 • Edukacija, uvijek najvažnija!!!
  Edukacija, uvijek najvažnija!!!
  više >
 • DO RASPOREDA SVIH SEMINARA JEDNIM KLIKOM!!!!
  DO RASPOREDA SVIH SEMINARA JEDNIM KLIKOM!!!!
  više >
 • 17. Susret auditora- razmjena iskustava
  17. Susret auditora- razmjena iskustava
  više >
 • Periodički pregledi kompozitnih boca za ukapljeni naftni plin
  Periodički pregledi kompozitnih boca za ukapljeni naftni plin
  više >
 • Inspekcija sigurnosnih ventila
  Inspekcija sigurnosnih ventila
  više >
 • Postinstalacijski pregled/inspekcija vodenih tobogana prema normi EN 1069-1
  Postinstalacijski pregled/inspekcija vodenih tobogana prema normi EN 1069-1
  više >