Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 12/2017
 • Razmjena iskustava i susret auditora – Odjela hrane
  Razmjena iskustava i susret auditora – Odjela hrane
  više >
 • FSMA: Food Safety Modernization Act – Zakon o modernizaciji sigurnosti hrane
  FSMA: Food Safety Modernization Act – Zakon o modernizaciji sigurnosti hrane
  više >
 • GDPR – Uredba o zaštiti osobnih podataka
  GDPR – Uredba o zaštiti osobnih podataka
  više >

ĐĐ Strojna obrada d.o.o. od 1995. posjeduje ISO 9001- "Bez certifikata teško do novih poslova"

ĐĐ Strojna obrada d.o.o. od 1995. posjeduje ISO 9001- "Bez certifikata teško do novih poslova"

Obilježavanje 20 godina rada tvrtke TÜV Croatia bio je povod za razgovor s nekim od poduzeća koje posjeduju certificate i koji s TÜV-om surađuju dugi niz godina. Jedna od takvih tvrtki je i Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o. Tvrtka je to koja ISO 9001 posjeduje neprekidno od 1995. kada je poslovala kao ĐĐ Prijenosnici i uređaji.

Danas uz taj prvi certifikat posjeduju još nekoliko koji su, prema riječima Ante Špijonjaka- rukovoditelja kontrole kvalitete u ĐĐ Strojna obrada i predstavnika Uprave za kvalitetu, za rad tvrtke neophodni.

“S TÜV Croatia kao partnerom u certifikaciji sustava i radnika surađujemo od samih početaka i suradnja je na obostrano zadovoljstvo jako dobra. Danas posjedujemo ISO 9001 i to od 1995. godine i mislim da smo bili među prvima u Hrvatskoj koji su ga tada uveli. Osim tog certifikata posjedujemo i EN ISO 14001- zaštita okoliša, OHSAS 18001-zaštita zdravlja radnika te ISO 50001 za energetsku učinkovitost, te još neke koji su važni za poslovanje u naftnoj industriji.”

Ante Špijonjak prisjeća se kako je bilo zahtjevno dobiti certifikat ali ga i zadržati svih tih godina: „Zahtjevno ih je bilo dobiti ali kaže se da ih je još teže očuvati odnosno održati. Danas imamo dosta iskustva i u potpunosti smo implementirali sve certifikate i standarde, može se reći da danas ustvari živimo certifikate. U sustav su uključeni svi zaposlenici od osoblja koje skrbi o higijeni do same Uprave i direktora. Bilo ga je teško dobiti ali nije nemoguće. Cilje je svakom godinom biti bolji i svakim novim ciklusom recertifikacije poboljšati sam sustav.“

Rukovoditelj kontrole kvalitete u ĐĐ Strojna obrada Ante Špijonjak dodaje kako su danas certifikati neophodni za poslovanje: „Danas su certifikati i njihovo posjedovanje gotovo uvijet pri dobivanju poslova kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Tu prednjaći  ISO 9001 kao svojevrsni standard. Mi radimo za velike strane kompanije i gotovo je nemoguće ući u njihov sustav bez certifikata a pored svega toga te velike tvrtke često puta šalju svoje auditore koji odrade provjeru bez obzira što imate certifikat, uglavnom je riječ o provjeri  ISO 9001"

O budućnost certifikacije sustava kaže: „ Ja mislim da će certificiranje u budućnosti biti obveza. Danas je već prednost ali kako vrijeme odmiče vidljivo je da se certifikati sve više traže, posebno oni koji se odnose na očuvanje zdravlja i okoliša, OHSAS i ISO 14001. Danas je već standard ISO 9001 nezaobilazan a ne rijetko se traže i ostali tako da je za budućnost samog poslovanja certificiranje neophodno i mi, kao tvrtka, ćemo i nadalje raditi na očuvanju certifikata koje posjedujemo.„

 

 • Sretni blagdani!!!
  Sretni blagdani!!!
  više >
 • ĐĐ Strojna obrada d.o.o. od 1995. posjeduje ISO 9001- "Bez certifikata teško do novih poslova"
  ĐĐ Strojna obrada d.o.o. od 1995. posjeduje ISO 9001- "Bez certifikata teško do novih poslova"
  više >
 • Prof.dr.sc. Ž. Kondić- "Uz TÜV Croatia od samih početaka"
  Prof.dr.sc. Ž. Kondić- "Uz TÜV Croatia od samih početaka"
  više >
 • Suradnja s TÜV Croatia d.o.o. duga 20 godina
  Suradnja s TÜV Croatia d.o.o. duga 20 godina
  više >
 • Leon Maglić- "Danas je gotovo nemoguće pronaći ozbiljnu tvrtku a da nema barem ISO 9001 certifikat"
  Leon Maglić- "Danas je gotovo nemoguće pronaći ozbiljnu tvrtku a da nema barem ISO 9001 certifikat"
  više >
 • Pravilnik o jednostavnim tlačnim posudama NN 27/2016 od 25.03.2016.
  Pravilnik o jednostavnim tlačnim posudama NN 27/2016 od 25.03.2016.
  više >
 • ISO 50001 u procesu promjene
  ISO 50001 u procesu promjene
  više >
 • Revidirana DASt smjernica 022 “Vruće pocinčavanje elemenata čeličnih konstrukcija”
  Revidirana DASt smjernica 022 “Vruće pocinčavanje elemenata čeličnih konstrukcija”
  više >