Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 09/2019
 • Certifikacija drvne sječke prema prvoj međunarodnoj certifikacijskoj shemi GoodChips®
  Certifikacija drvne sječke prema prvoj međunarodnoj certifikacijskoj shemi GoodChips®
  više >
 • Kvaliteta i sigurnost u turizmu
  Kvaliteta i sigurnost u turizmu
  više >
 • Novosti u IFS Food standardu - IFS Food ver. 7.0
  Novosti u IFS Food standardu - IFS Food ver. 7.0
  više >
 • Nova verzija norme - GLOBALG.A.P. IFA verzija 5.2
  Nova verzija norme - GLOBALG.A.P. IFA verzija 5.2
  više >

17. Susret auditora- razmjena iskustava

17. Susret auditora- razmjena iskustava

U Slavonskom Brodu 30.08.2019. godine održan je 17. susret auditora TÜV Croatia- prema normama ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 i ISO 50001, gdje se okupilo više od 80 sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Kao i svake godine susret je bio radnog karaktera gdje je osnovni cilj upoznavanje auditora s novostima u TÜV Croatia i TÜV NORD Cert, strategijom razvoja poslovanja, analizom rada auditora i smjernicama za poboljšanja u procesu provedbe audita i izvještavanja o rezultatima audita.

  

Uvodno predavanje već prema tradiciji održao je direktor TÜV Croatia, Đuro Tunjić koji je kolegama auditorima poželio dobrodošlicu u Slavonski Brod. Ono što svakako valja istaknuti je ovogodišnje obilježavanje 150 godina rada TÜV NORD Certa što je još jedan od konkretnih dokaza kako je sustav certiciranje neobično važan kao i kvaliteta rada društva TÜV NORD Cert. Direktor je zahvalio svim auditorima na predanom i kvalitetnom radu te doprinosu koji svakodnevno daju u napretku i razvoji TÜV Croatia.

 

Potom je uslijedio radni dio susreta tijekom kojega je najviše govora bilo o novostima u sustavu kao i svjetskim trendovima kontrole kvalitete. Upravo na tu temu okupljenima je govorio Krunoslav Boban najavljujući neke nove trendove i smjerove u kojima će se TÜV Croatia više angažirati.

 

  

Kolega Igor Liščić govorio je na temu ISO 22301 odnosno smanjenja štete u poslovanju nakon različitih incidenata. Oporavak sustava upravljanja i proizvodnje u tvrtkama koje posjeduju ovaj certifikat lakši je i brži te je cilj u narednom periodu približiti ga korisnicima.

 

Natalija Parlov Una iz tvrtke Apicura d.o.o. Business Intelligence koja je specijalizirana za usluge u poljima informacijske sigurnosti, digitalne i procesne forenzike, implementacije međunarodnih ISO standarda te usklađivanja s europskom pravnom regulativom govorila je na temu TÜV NORD IT i uslugama koje TÜV NORD pruža, između ostalog i na području zaštite osobnih podataka.

   

Kolega Nermin Junuzović okupljene je upoznao s novostima u segmentu medicinske opreme, sredstava i proizvoda koji su predmet auditiranja odnosno certificiranja kao i tranzicijskom periodu prilagođavanja novoj Uredbi za medisinske proizvode.

 

 

O novim metodama auditiranje, procesu tranzicije za pojedine certifikate, vještinama auditiranja, mogućim pitanjima i riješenjima na koja auditori trebaju obratiti pozornost te novinama u isupnjavanju obrazaca audita govorili su redom Leon Maglić, Goran Kliškić i Leo Čaldarević. Njihova izlaganja pobudila su veliki interes kolega auditora jer su odgovarali na pitanja koja se pojavljuju na terenu ili kod ispunjavanja audit lista.

 

Nakon uvodnih izlaganja i prikaza novosti te aktualnosti u protekom periodu nastavilo se s predstavljanjem novih kolega i kolegica kojima želimo što brže uključivanje u aktivan rad i da budu uspješni i prepoznatljivi članovi našeg tima auditora. Također, zadovoljstvo nam je i predstaviti novog voditelja edukacija Gordana Brlečića čiji će primarni zadatak biti razvoj edukacija s postojećim i novim uslugama s naglaskom na potrebe klijenata.

Susret je iskorišten za analize rada auditora. Istaknule su se dobre i manje dobre situacije. Prepoznata su područja za poboljšanje te je u otvorenoj i dinamičnoj raspravi odlučeno na čemu auditori moraju dodatno raditi kako bi bili učinkovitiji i podigli razinu naše usluge na višu razinu.

I ove godine odabran je najbolji auditor za proteklo razdoblje, priznanje je dodijeljeno vanjskom auditoru Damiru Jagiću koji se istaknuo velikim angažmanom na tržištu, profesionalnim radom i kvalitetom prilikom provedbe audita i pristupu prema kolegama.

 

 • Edukacija, uvijek najvažnija!!!
  Edukacija, uvijek najvažnija!!!
  više >
 • DO RASPOREDA SVIH SEMINARA JEDNIM KLIKOM!!!!
  DO RASPOREDA SVIH SEMINARA JEDNIM KLIKOM!!!!
  više >
 • 17. Susret auditora- razmjena iskustava
  17. Susret auditora- razmjena iskustava
  više >
 • Periodički pregledi kompozitnih boca za ukapljeni naftni plin
  Periodički pregledi kompozitnih boca za ukapljeni naftni plin
  više >
 • Inspekcija sigurnosnih ventila
  Inspekcija sigurnosnih ventila
  više >
 • Postinstalacijski pregled/inspekcija vodenih tobogana prema normi EN 1069-1
  Postinstalacijski pregled/inspekcija vodenih tobogana prema normi EN 1069-1
  više >