Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 04/2021
 • Kako živjeti kulturu sigurnosti hrane?
  Kako živjeti kulturu sigurnosti hrane?
  više >
 • 2021. godina - nove verzije normi: IFS FOOD, ISO 22000 i FSSC 22000
  2021. godina - nove verzije normi: IFS FOOD, ISO 22000 i FSSC 22000
  više >
 • „Kvaliteta360“
  „Kvaliteta360“
  više >

TÜV NORD GROUP dobila prvog auditora za IFS FOOD standard u BiH

TÜV NORD GROUP dobila prvog auditora za IFS FOOD standard u BiH

Emina Džanko, mr. preh. teh. TÜV NORD Group - prvi IFS FOOD auditor u BiH

TÜV NORD Adriatic d.o.o., članica TÜV NORD GROUP, osnovala je Predstavništvo u Bosni i Hercegovini 2006. godine i od tada na našem tržištu, širokim spektrom svojih usluga, pruža certificiranje, inspekciju i nadzor sistema, proizvoda i procesa za skoro sve aktivnosti poslovnih organizacija u BiH.

Predstavništvo TÜV NORD-a u BiH ponosno može predstaviti prvog auditora za jedan od najprestižnijih standard za sigurnost i kvalitetu hrane na našem tržištu - IFS FOOD.

Emina Džanko, prehrambeni tehnolog i vodeći auditor za EN ISO 9001, HACCP, Global G.A.P. i GRASP, postala je prvi auditor iz Bosne i Hercegovine za međunarodni standard IFS FOOD, položivši pismeni, a potom i usmeni ispit 18.01.2021. godine za IFS FOOD auditore u sjedištu IFS Management GmbH u Berlinu.

Trenutno trgovci hranom u EU i šire postavljaju primjenu zahtjeva IFS FOOD standarda kao jedan od osnovnih kriterija saradnje, te kroz provjere (audite), traže ispunjenje zahtjeva ovog standarda. Cilj ovih provjera je utvrditi nivo kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvedenih prehrambenih proizvoda, ali i ocijeniti sposobnosti i mogućnosti dobavljača prehrambenih proizvoda da odgovore na sve zahtjeve tržišta, a sve radi podizanja kvalitete i sigurnosti proizvoda i proizvodnih procesa. Velika prednost za prehrambene proizvođače iz BiH, koji u svojim sistemima upravljanja sigurnošću hrane posluju prema principima ovog standarda, bit će brže i jednostavnije provođenja i planiranje audita, kao i manji troškovi certificiranja zbog dostupnosti domaćeg auditora.

TÜV NORD GROUP u Bosni i Hercegovini trenutno certificira 10 kompanija prema IFS FOOD, iako se iz godine u godinu bilježi trend porasta certifikacije domaćih kompanija prema ovom standardu. Svi certifikati koji su izdati prema IFS FOOD od strane naše certifikacijske kuće su akreditirani od strane njemačke akreditacijske kuće DAkkS. TÜV NORD GROUP se također može pohvaliti kao jedina certifikacijska kuća u BiH koja ima ANSI akreditaciju kada je u pitanju HACCP što predstavlja neovisnu potvrdu zdravstvene ispravnosti proizvoda svih vjernih klijenata i nositelja certifikata TÜV NORD GROUP.

Za sva dodatna pitanja, moguću suradnju ili potrebne edukacije iz oblasti sistema upravljanja sigurnošću hranom, možete nas kontakti na broj telefona +387 33 650 730 ili E-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 • Edukacija u FOOD Odjelu
  Edukacija u FOOD Odjelu
  više >
 • Edukacija u svibnju 2021.
  Edukacija u svibnju 2021.
  više >
 • Edukacija; znanjem do boljih proizvoda i usluga
  Edukacija; znanjem do boljih proizvoda i usluga
  više >
 • Godišnji pregled skladišnih regala u skladu s normom HRN EN 15635.
  Godišnji pregled skladišnih regala u skladu s normom HRN EN 15635.
  više >
 • TÜV NORD GROUP dobila prvog auditora za IFS FOOD standard u BiH
  TÜV NORD GROUP dobila prvog auditora za IFS FOOD standard u BiH
  više >
 • Tvrtka TÜV Croatia d.o.o, promijenila ime u TÜV NORD Adriatic d.o.o.
  Tvrtka TÜV Croatia d.o.o, promijenila ime u TÜV NORD Adriatic d.o.o.
  više >
 • TÜV NORD Adriatic otvorio ured i u Osijeku
  TÜV NORD Adriatic otvorio ured i u Osijeku
  više >