Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 03/2018
 • 12. ožujka ove godine ISO 45001 je zamjenio OHSAS 18001
  12. ožujka ove godine ISO 45001 je zamjenio OHSAS 18001
  više >
 • Briga za zaposlenike - GRASP
  Briga za zaposlenike - GRASP
  više >
 • FOOD DEFENSE - Sustav obrane hrane u prehrambenoj industriji
  FOOD DEFENSE - Sustav obrane hrane u prehrambenoj industriji
  više >
 • Prvi ISO 45001 izašao 12/03/2018
  Prvi ISO 45001 izašao 12/03/2018
  više >

Sprind d.d. Sarajevo uveo najnoviji IFS FOOD standard za kvalitet i sigurnost hrane

Sprind d.d. Sarajevo uveo najnoviji IFS FOOD standard za kvalitet i sigurnost hrane

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo uspješno je usvojila IFS FOOD- međunarodni standard za kontrolu kvaliteta i sigurnosti prehrambenih proizvoda. Sprind se na ovaj način pridružio velikoj svjetskoj porodici proizvođača hrane čiji je imperativ ispuniti sverastuća globalna očekivanja i zahtjeve potrošača a koji su primijenili ovaj jedinstveni Standard za kontrolu kvaliteta i sigurnosti prehrambenih proizvoda.

IFS FOOD jamči sistemsko praćenje i osiguranje kvaliteta u svim segmentima poslovanja prema zahtjevima normi standarda, potvrđuje upravljanje kvalitetom prema najvišim i najstrožijim svjetskim standardima za higijensko i zdravstveno - sigurno upravljanje prehrambenim proizvodima, jedinim koje poznaje EU.

Proces certifikacije provela je certifikacijska kuća TÜV Croatia d.o.o. - TÜV Nord Group.

"Uvođenjem IFS FOOD standarda značajno smo podigli razinu konkurentnosti naših brandova na tržištu, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. Idemo u korak s vremenom i na ovaj način smo pokazali koliko nam je stalo do kontinuiteta unaprijeđenja našeg poslovanja u cilju zadovoljenja očekivanja naših potrošača. Također ovim dokazujemo našu orjentiranost na kupce, poslovne partnere, dobavljače, uposlenike, vlasnike i društveno okruženje. Sistemom IFS FOOD dodatno smo osigurali efikasno i sljedivo upravljanje poslovnim procesima, kroz koje ostvarujemo viziju jednog od vodećih i najuspješnijih prehrambenih proizvođača za svakodnevnu potrošnju u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini, regiji, EU, i na više kontinenata", izjavio je Memnun Trako, direktor kompanije Sprind d.d. Sarajevo.

Sprind d.d. Sarajevo potrošačima i korisnicima svojih proizvoda i na ovaj način dokazuje sposobnost da kontinuirano proizvodi i osigurava zdravstveno sigurnu hranu, te da koristi sirovine, opremu i materijale u kontaktu s hranom (ambalažu) potpuno sigurne sa stanovišta mogućnosti rizika kontaminacije hrane, što je svakako najbitniji element povjerenja potrošača.

Sistematičnom i sljedivom primjenom zahtjeva IFS standarda, metodom za prepoznavanje relevantnih opasnosti po zdravlje, procjenom i analizom rizika, utvrđivanjem kritičnih točaka upravljanja procesima na kojima se vrši nadzor i koje se kroz prepoznavanje rizika mogu dovesti pod kontrolu, na prepoznatljiv i efektivan način, Sprind pruža povjerenje svojim potrošačima, osigurava kvalitet i sigurnost prehrambenih proizvoda i svih procesa realizacije usluga.

Sprind d.d. Sarajevo svrstava se među pekarske industrije s najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini sa svojim poznatim brandovima kao što su Sprindova jufka, baklava, kadaif, kruh, mlinci, ali i talijanska Premium pasta, pizze itd. Kompanija raspolaže najsuvremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta kruha i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi oko 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 165 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH.

Sprind d.d. Sarajevo od 2014. godine posluje u okviru prehrambene grupacije AS GROUP.

 • Edukacija zaposlenika – trošak ili obaveza svakog poslodavca?
  Edukacija zaposlenika – trošak ili obaveza svakog poslodavca?
  više >
 • Sprind d.d. Sarajevo uveo najnoviji IFS FOOD standard za kvalitet i sigurnost hrane
  Sprind d.d. Sarajevo uveo najnoviji IFS FOOD standard za kvalitet i sigurnost hrane
  više >
 • Đuro Đaković Kotlovi d.o.o.
  Đuro Đaković Kotlovi d.o.o.
  više >
 • Tvrtka PPS-Galeković
  Tvrtka PPS-Galeković
  više >
 • Osnaživanje malih poduzetnika
  Osnaživanje malih poduzetnika
  više >