Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 03/2018
 • 12. ožujka ove godine ISO 45001 je zamjenio OHSAS 18001
  12. ožujka ove godine ISO 45001 je zamjenio OHSAS 18001
  više >
 • Briga za zaposlenike - GRASP
  Briga za zaposlenike - GRASP
  više >
 • FOOD DEFENSE - Sustav obrane hrane u prehrambenoj industriji
  FOOD DEFENSE - Sustav obrane hrane u prehrambenoj industriji
  više >
 • Prvi ISO 45001 izašao 12/03/2018
  Prvi ISO 45001 izašao 12/03/2018
  više >

Đuro Đaković Kotlovi d.o.o.

Đuro Đaković Kotlovi d.o.o.

Tvrtka Đuro Đaković Kotlovi d.o.o. osnovana je 2002. godine i u 100%-tnom je privatnom vlasništvu. Registrirana je kod Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu pod imenom Kotlovi d.o.o. Svjesni značaja i važnosti brenda Đuro Đaković, 2004. godine otkupljeno je i ime, te od tada posluju i rade kao Đuro Đaković Kotlovi d.o.o., poduzeće za proizvodnju i usluge. Iako u ovom obliku tvrtka na tržištu postoji 16 godina, ona u stvarnosti direktno nastavlja proizvodnju nekadašnje tvrtke Đuro Đaković - Tvornica vrelouljnih kotlova, a koja je proizvodnju malih i srednjih industrijskih kotlova započela 1971. godine.

Osnovna djelatnost tvrtke je projektiranje, proizvodnja, montaža i servis malih i srednjih vrelouljnih, parnih, vrelovodnih i toplovodnih kotlovskih postrojenja, koja se koriste u prehrambenoj, tehnološkoj, kemijskoj, naftnoj, građevinskoj, drvnoj i mnogim drugim granama industrije.

Tvrtka gradi jedinstveni identitet i prepoznatljivost - prezentirati se i pozicionirati kao jedina tvrtka na ovom području koja pruža potpunu uslugu kupcu. Nudi rješenja od ideje, izrade projekta do izrade kotla i/ili kotovskog postojenja (kotlovnice), testiranja prije isporuke, montaže kod kupca, puštanja opreme u rad i usluge redovnog i izvanrednog servisa i savjetovanja.

Proizvodno-uslužni program tvrtke čine:

 - Kotlovi za brzu proizvodnju pare od 100 do 4000 kg/h pare;

 - Zagrijači termičkog ulja 50 do 5000kW;

 - Parni blok kotlovi 2000 do 15000kg/h pare;

 - Vrelovodni kotlovi do 7 MW;

 - Toplovodni kotlovi do 10 MW;

 - Indirektni generatori pare;

 - Kontejner i blok kotlovnice;

 - Posude pod tlakom;

 - Kotlovi na biomasu;

 - Remont i rekonstrukcija energetskih postrojenja;

 - Montaža i puštanje u rad kotlovskih postrojenja;

 - Servis i održavanje kotlova i kotlovnica.

Svi kotlovi i oprema su izrađeni prema vlastitoj tehničkoj dokumentaciji i proizvod su promišljanja i rada njihovih djelatnika. Zadovoljavaju sve HR i EU norme i pravilnike iz područja energetike i opreme pod tlakom. Imaju vrlo veliku energetsku učinkovitost, kvalitetu i pouzdanost u radu, te istovremeno minimalnu emisiju štetnih plinova u okoliš.

Prodajnu politiku zasnivaju i na kvaliteti proizvoda, ukazujući na dugotrajnu eksploataciju, te brzom i pouzdanom poslije prodajnom servisu. Cijenovno su njihovi proizvodi povoljniji od inozemne konkurencije sa zapada, a kvalitetom su u njihovom rangu, te se uvijek radi proizvod točno po mjeri kupca, maksimalno uvažavajući njegove potrebe i zahtjeve, čime se može postići i nešto bolja cijena i zarada.

Proizvodi se najčešće prodaju u kontaktu s krajnjim kupcem, ali isto tako i u suradnji s projektantima, kojima se nudi suradnja u izradi projekta za kotlovnice i posude pod tlakom. Trenutno domaće tržište čini 75% proizvodnje dok je inozemno tržište oko 25% ukupne proizvodnje. Položaj tvrtke na domaćem tržištu,  što se vidi i prema zastupljenosti, je vrlo snažan, jer ima izrazito dobro tehničko znanje i pruža svojim kupcima tehničku podršku kako tijekom ugovaranja, tako i  cjelokupnog životnog vijeka i upotrebe samog proizvoda.

Dugoročno, u svojim prodajnim aktivnostima, tvrtka će nastojati povećati udio prodaje na EU i ostalim tržištima, a samim time i povećati ukupni opseg ugovaranja i prodaje.

 • Edukacija zaposlenika – trošak ili obaveza svakog poslodavca?
  Edukacija zaposlenika – trošak ili obaveza svakog poslodavca?
  više >
 • Sprind d.d. Sarajevo uveo najnoviji IFS FOOD standard za kvalitet i sigurnost hrane
  Sprind d.d. Sarajevo uveo najnoviji IFS FOOD standard za kvalitet i sigurnost hrane
  više >
 • Đuro Đaković Kotlovi d.o.o.
  Đuro Đaković Kotlovi d.o.o.
  više >
 • Tvrtka PPS-Galeković
  Tvrtka PPS-Galeković
  više >
 • Osnaživanje malih poduzetnika
  Osnaživanje malih poduzetnika
  više >