Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 09/2018
 • ENplus certifikacija – TÜV Croatia d.o.o. u suradnji s TÜV NORD Czech s.r.o.
  ENplus certifikacija – TÜV Croatia d.o.o. u suradnji s TÜV NORD Czech s.r.o.
  više >
 • Važnost certifikacije proizvođača prema ISO 3834
  Važnost certifikacije proizvođača prema ISO 3834
  više >
 • Objavljen ISO 50001:2018
  Objavljen ISO 50001:2018
  više >
 • BRC Global Standard for Food Safety, verzija 8
  BRC Global Standard for Food Safety, verzija 8
  više >
Predstavljanje klijenta

Kristal je poduzeće koje pod ovim imenom posluje već 25 godina. Počevši s malom staklarskom radionicom, zatim veleprodajom stakla i pratećih materijala u toj djelatnosti i prvim počecima izrade termo-izolacijskog stakla, do vodećeg distributera i obrađivača stakla. Značajan rast izvoza u susjedne zemlje i zemlje Europske Unije dokazuju kako je Kristal danas jedno od vodećih poduzeća u staklarskoj djelatnosti Bosne i Hercegovine i zemljama regiona.

Staklarsko poduzeće "Kristal" trenutno zapošljava oko 200 djelatnika i ima u vlasništvu još dvije sestrinske firme Kristal Transport i Kristal Glass u EU. Godišnje, u proizvodnji obradi i u prodaji distribuira oko 800000 m2 stakla. Kristal je smješten na oko 12000 m2 površine.

Kupcima jamčimo visoku kvalitetu i fleksibilnost. Inovativni proizvod, nova rješenja u staklarskoj industriji. Precizna obrada i pouzdana usluga cilj je menadžmenta od početka postojanja.Sukladno tome, podrazumjeva se redovito istraživanje tržišta i investiranje u kvalitetnu i sofisticiranu opremu,  te kontinuirana edukacija kadrova u cilju distribucije kvalitetnog proizvoda. Nudimo stručnu pomoć u realizaciji odabira vrste stakla, njegove funkcionalnosti, efikasnosti i sigurnosti, transport i ugradnju stakla za vanjsku i unutrašnju primjenu.

Dokaz naše kvalitete su razni certifikati - ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 izdati od TŰV NORD-a iz Njemačke, certifikat za izo staklo od priznatog instituta za građevinarstvo IFT Rosenheim, certifikat za strukturalno ostakljivanje Dow Corning-a iz Belgije, certifikat za sigurnosna stakla, certifikat CRS (Croatian Register of Shipping – Hrvatski registar brodova), CE znak i drugi potvrde kvalitete koje daju mogućnosti izrade raznovrsnih vrsta stakala, ali i brojne reference diljem BiH, susjednih država i članica EU.

Staklarsko poduzeće KRISTAL Vitez od 2003. godine posjeduje certifikat ISO 9001 za sistem upravljanja kvalitetom. Sistem upravljanja kvalitetom se kontinuirano razvija i unapređuje sukladno brzom rastu i razvoju poduzeća.

Poduzeće KRISTAL Vitez prati i usvaja nova dostignuća u tehnologiji obrade stakla, kao i suvremene trendove u korištenju stakla u građevinarstvu.

Tako je u prethodnih nekoliko godina broj djelatnika značajno povećan i izmijenjen po svojoj strukturi i kompetentnosti, proizvodnja višestruko uvećana po obimu i proširena po vrstama tehnologija obrade stakla. Najveći broj proizvodnih strojeva je zamijenjen novim suvremenim i sofisticiranim strojevima, proizvodni prostori su višestruko uvećani i bolje organiziran proces proizvodnje.

U poduzeću KRISTAL je instalirana na ovim prostorima najveća i najsuvremenija kalionica stakla, uvedena je proizvodnja i montaža fasada prema licenci DOW CORNING, proširen je proizvodni program uvođenjem novih tehnologija kaljenja i emajliranja stakla, kao i proizvodnja laminiranog stakla i vjetrobranskih stakala.

Sve je to pridonijelo da je sistem upravljanja kvalitetom morao biti podvrgnut potpunoj reviziji. Istovremeno je izvršeno i usuglašavanju sa zahtjevima novog izdanja standarda ISO 9001:2015.

Sistem rada baziran na procesnom pristupu omogućava sistematično upravljanje procesima i veću učinkovitost, što se nameće kao strateški cilj i potreba radi vlastitog jačanja i nastupa, kako prema domaćim, tako i prema inostranim kupcima i partnerima.

Sve značajniji prodor stakla u tehnologiju građevinarstva je uvjetovao da poduzeće KRISTAL Vitez unaprijedi sistem kontrole proizvoda koji će omogućiti ispunjavanje zahtjeva Uredbe za građevinarske proizvode CPR 305/2011 i odgovarajućih tehničkih standarda te ispunjavanje uvjeta za stavljanje CE znaka na proizvode: izolaciono (IZO) staklo, kaljeno staklo, laminirano staklo i polukaljeno staklo.

Uzorci ovih proizvoda su ispitani u ovlaštenim europskim laboratorijima i posjeduju odgovarajuće ateste.

Sistem upravljanja kvalitetom prema zahtjevima standarda ISO 9001:2015 implementiran u poduzeće KRISTAL Vitez fokusiran je na planiranje procesa, stalni nadzor i mjerenje parametara procesa, te analizu i poboljšanja, uz orijentaciju na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana: kupaca, djelatnika, vlasnika i šire zajednice.

Poduzeće KRISTAL Vitez je u postojeći sistem upravljanja kvalitetom integriralo i sistem okolinskog upravljanja prema zahtjevima standarda ISO 14001:2015.

 • Periodični i prijelazni nadzori vagon cisterni
  Periodični i prijelazni nadzori vagon cisterni
  više >
 • Edukacija kao najvažnija karika znanja
  Edukacija kao najvažnija karika znanja
  više >
 • Usluga nadzora "treće strane"
  Usluga nadzora "treće strane"
  više >
 • Certifikacija sportske opreme
  Certifikacija sportske opreme
  više >
 • Poduzeće "Kristal" s više certifikata suvereno u svojoj branši
  Poduzeće "Kristal" s više certifikata suvereno u svojoj branši
  više >
 • Serijal kogeneracijskih postrojenja loženih na biomasu proizvedenih i montiranih od strane „ĐĐ Termoenergetska postrojenja d.o.o.“
  Serijal kogeneracijskih postrojenja loženih na biomasu proizvedenih i montiranih od strane „ĐĐ Termoenergetska postrojenja d.o.o.“
  više >
 • HRN EN 1591-4 – norma za sigurniju i čišću budućnost!
  HRN EN 1591-4 – norma za sigurniju i čišću budućnost!
  više >