Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 03/2015
 • Zakon o energetskoj učinkovitosti i certifikacija sustava upravljanja energijom prema ISO 50001:2011
  Zakon o energetskoj učinkovitosti i certifikacija sustava upravljanja energijom prema ISO 50001:2011
  više >
 • Sudjelovanje na jubilarnom 10. skupu voćara u Sv.Martinu na Muri
  Sudjelovanje na jubilarnom 10. skupu voćara u Sv.Martinu na Muri
  više >
 • Sufinanciranje izrade energetskih pregleda i energetskih certifikata
  Sufinanciranje izrade energetskih pregleda i energetskih certifikata
  više >
 • Planiranje internih audita sustava upravljanja
  Planiranje internih audita sustava upravljanja
  više >
 • NOVO u ponudi TÜV Croatia d.o.o. - Seminar za Lead auditore prema EN ISO 50001:2011
  NOVO u ponudi TÜV Croatia d.o.o. - Seminar za Lead auditore prema EN ISO 50001:2011
  više >
 • SCC – Sigurnosne liste za dobavljače
  SCC – Sigurnosne liste za dobavljače
  više >

TÜV NORD / TÜV Croatia -nadzor akreditiranog inspekcijskog tijela pri izradi cjevovoda, kompresorskih stanica, skladišta i terminala LNG/CNG-a ili LPG-a, te drugih plinskih postrojenja

TÜV NORD / TÜV Croatia -nadzor akreditiranog inspekcijskog tijela pri izradi cjevovoda, kompresorskih stanica, skladišta i terminala LNG/CNG-a ili LPG-a, te drugih plinskih postrojenja

Transport plina kao energenta na velike udaljenosti od mjesta proizvodnje do mjesta potrošnje je ključni proces današnjice kojim se osigurava nesmetano funkcioniranje industrije i privatnih kućanstava. Na primjeru "južnog toka" vidimo da je riječ o strateškoj infrastrukturi, od presudnog značenja i za vojne i gospodarske velesile kakve su i Rusija i Njemačka. Obično propuštanje ili "curenje" plina na takvom plinovodu ili pratećoj infastrukturi može dovesti do nesagledivih posljedica i ljudskih i materijalnih gubitaka.

Korištenjem usluga TÜV Nord inspekcijske službe iz područja plinske tehnike, mi osiguravamo da se Vaši procesi odvijaju glatko i bez problema.

Dakle, pri transportu plina kao energenta moraju se zadovoljiti mnogi aspekti kao što su sigurnost, ekonomičnost i ekološki aspekt.

Naši stručnjaci mogu Vam pružiti podršku tijekom cijelog radnog vijeka plinovoda ili terminala ili drugog postrojenja uključenog u transport plina. Znači od savjetovanja i planiranja trasa i linija plinovoda, nadzora kod izrade i montaže, moguće modernizacije, te razgradnje i demontaže dotrajalih plinovoda i postrojenja.

Mi smo u mogućnosti osigurati Vam podršku prije samog projekta i konstrukcijskog rada na novom plinovodu: mi znamo koji je materijal prikladan, koje komponente treba ugraditi, dobro poznajemo zavarivačke poslove kroz atestiranje postupaka i zavarivača, te ugradnju i praćenje korozijske zaštite, sve u cilju izgradnje optimalnog plinskog sustava. Također možemo Vam pružiti savjete vezano za određivanje protoka (flow design), kao i o pitanjima regulacije.

Od samog početka gradnje do puštanja u pogon, osiguravamo stalnu visoku razinu kvalitete Vašeg projekta, kroz redovite inspekcije u izradi i provjeru usuglašenosti samog projektnog rješenja s zakonskom regulativom zemlje u kojoj se takvi objekti grade.
Za plinsku infrastrukturu, koja je već u radu, naši neovisni stručnjaci mogu Vam pružiti pomoć kod izrade planova održavanja, te izrade planova potrebnih ispitivanja (NDT/DT) i procjene stanja postojećih sustava.

Mi također, u slučaju većih oštećenja ili nesreća možemo: utvrditi uzroke, ponuditi ispitvanja materijala i analizirati operativne radnje i postupke, kako bi se osigurala najbolja moguća zaštita u budućnosti i kako bi Vi održavali svoje cjevovode da mediji kroz njih teku "glatko".
TÜV Nord grupacija implementirala je i konzultantski program iz područja protueksplozijske zaštite koji koriste najveći europski distributeri i vlasnici LPG procesa.

Gotovo sve članice TÜV Nord grupacije, pa tako i TÜV Croatia d.o.o., ujedno su akreditirane i kao Notified Bodies (Tijela za ocjenu sukladnosti) prema direktivama za stabilnu(directive PED 97/23/EC) i pokretnu opremu pod tlakom (directive TPED 10/35/EC).

Ta činjenica govori sama za sebe do koje mjere naša kuća može biti involvirana u izradu Vaših projekata i samih komponenti koje čine Vašu plinsku infrastrukturu.

Dakle u mogućnosti smo pružiti Vam i provjeru, nadzor i izdavanje certifikata za opremu pod tlakom kao što su sve vrste spremnika za plin, skladišta i pretakališta LPG plina, veliki LNG terminali, postrojenja za filtraciju i obradu kako prirodnog, tako i naftnog ukapljenog plina, fiksne i prenosive punionice auto plina, sve vrste posuda pod tlakom, plinske boce za upotrebu u industriji i kućanstvima, boce za tehničke plinove, sve vrste kamionskih i željezničkih cisterni, spremnike autoplina u automobilima, sve vrste toplinskih izmjenjivača, parnih kotlova itd.

Naravno, za svu navedenu opremu možemo ponuditi i periodičke i/ili izvanredne preglede, koje provodi visoko osposobljeno i profesionalno osoblje s ogromnim iskustvom uz korištenje cijelog spektra najmodernije i sofisticirane opreme koja danas postoji.

Nadamo se da smo Vam pokazali puno argumenata i dali dovoljno razloga da nas angažirate na Vašim projektima, jer jednostavno:
TÜV Nord čini svijet sigurnijim!

 • GMK d.o.o. - Novi klijent naše tvrtke u području tehničkog nadzora
  GMK d.o.o. - Novi klijent naše tvrtke u području tehničkog nadzora
  više >
 • Najava novih seminara Odjela edukacija - TÜV Croatia d.o.o.
  Najava novih seminara Odjela edukacija - TÜV Croatia d.o.o.
  više >
 • TÜV CROATIA – prva tvrtka kćer TÜV NORD GROUP sa statusom "critical location" za FSC COC
  TÜV CROATIA – prva tvrtka kćer TÜV NORD GROUP sa statusom "critical location" za FSC COC
  više >
 • Milnsko-pekarska industrija "Mlin" d.d. Ustikolina
  Milnsko-pekarska industrija "Mlin" d.d. Ustikolina
  više >
 • Kogeneracijsko postrojenje na biomasu SLAVONIJA DI d.o.o.
  Kogeneracijsko postrojenje na biomasu SLAVONIJA DI d.o.o.
  više >
 • TÜV NORD / TÜV Croatia -nadzor akreditiranog inspekcijskog tijela pri izradi cjevovoda, kompresorskih stanica, skladišta i terminala LNG/CNG-a ili LPG-a, te drugih plinskih postrojenja
  TÜV NORD / TÜV Croatia -nadzor akreditiranog inspekcijskog tijela pri izradi cjevovoda, kompresorskih stanica, skladišta i terminala LNG/CNG-a ili LPG-a, te drugih plinskih postrojenja
  više >