Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 12/2017
 • Razmjena iskustava i susret auditora – Odjela hrane
  Razmjena iskustava i susret auditora – Odjela hrane
  više >
 • FSMA: Food Safety Modernization Act – Zakon o modernizaciji sigurnosti hrane
  FSMA: Food Safety Modernization Act – Zakon o modernizaciji sigurnosti hrane
  više >
 • GDPR – Uredba o zaštiti osobnih podataka
  GDPR – Uredba o zaštiti osobnih podataka
  više >

Poštovani,

Evo nas na kraju još jedne godine.  Vjerujem da ste svi ovih dana u stisci s vremenom i prilično užurbani sa željom da stignete završiti sve planirane aktivnosti a vremena je sve manje.

Iza nas je još jedna burna godina kako je to uglavnom na našim prostorima. Burna i posebna po puno toga: od političkog pa do gospodarskog okruženja punog novih i nepredvidivih situacija. Ono što svakako najviše obilježava našu stvarnost je sve masovniji, sada već možemo reći, egzodus stručnog i kvalitetnog kadra te praktično opustošenje pojedinih regija. Sasvim sigurno će u budućnosti svima nama postati jedan od najvećih problema, kako zadržati kadrove u koje smo svi uložili puno vremena da se osposobe na određenu razinu.

Kraj godine je i vrijeme za obračun poslovne godine i sagledavanje konačnog rezultata. Nadam se da ste zadovoljni Vašim poslovnim uspjehom a također, vjerujem da ste zadovoljni i doprinosom koji je TÜV dao u tom Vaše nastojanju. Trudimo se i dalje biti Vam što bliže i na raspolaganju kad god Vam je to potrebno. Vaš uspjeh je i naš uspjeh i zato nam je cilj biti uvijek uz Vas i pružiti Vam maksimalno kvalitetnu uslugu u razumnom roku. Sve nas prate isti problemi a jedan od njih je svakako i sve veći pad cijena na tržištu, vrlo često pokrenut od nekoga tko je novi u poslu sa željom da brzo ostvari nekakav portfolio ali isto tako vrlo često od nekog tko se i ne namjerava dugo zadržati u tom poslu pa pokušava „uhvatit što se može dok može“. TÜV Croatia pokušava da naši certifikati ne budu samo papir na zidu ili papir za reklamu već da se našom certifikacijom i inspekcijom klijentu pruži i dodatna vrijednost. Mi nismo prodavači papira, mi smo tvrtka čiji certifikati i potvrde ulijevaju povjerenje. TÜV svoj ugled gradi već 160 godina a mi na ovim prostorima zadnjih 20 godina pokušavamo opravdati taj ugled i prenijeti iste principe na ove prostore.

Nije uvijek lako ali nećemo odustati od toga. Vjerujemo i dalje da samo kvaliteta dugoročno donosi uspjeh i nećemo odustati od toga. Smatramo da svi koji su već dugo u poslu razumiju to i da su sami svjesni da ih jedino kvalitete održava na tržištu i omogućava poslovne uspjehe. Ako to vrijedi za sve druge djelatnosti, onda mora vrijediti i za ovu kojom se mi bavimo.

Iza TÜV Croatia je još jedna uspješna poslovna godina. Poslovni rezultat je u skladu s poslovnim planovima koje smo imali. Iza nas je i godina velikih organizacijskih promjena na razini čitave grupacije i prelazak na novi način funkcioniranja kroz operativne poslovne segmente. Također je iza nas godina u kojoj smo započeli puno novih djelatnosti, od inspekcije i pregleda rabljenih vozila, preko periodičkih pregleda stabilne tlačne opreme do certifikacije po cijelom nizu novih normi. Također je napravljen iskorak prema Sloveniji osnivanjem predstavništva te sve većim angažmanom u Srbiji, najviše u auditima iz područja hrane. Također smo ove godine dobili i 9 novih djelatnika što je sigurno rekord kroz sve dosadašnje godine.

Želio bih na kraju još samo svima Vam čestitati predstojeće blagdane uz želju da trajete i dalje u svim segmentima, privatnim i poslovnim, ostati zdravi i trajati. Sve ostalo ćete onda nekako već riješiti. Puno zdravlja i sreće svima uz vjeru da ćemo i u idućoj godini nastaviti našu uspješnu suradnju.

S poštovanjem!

Dr.sc. Đuro Tunjić

 • Sretni blagdani!!!
  Sretni blagdani!!!
  više >
 • ĐĐ Strojna obrada d.o.o. od 1995. posjeduje ISO 9001- "Bez certifikata teško do novih poslova"
  ĐĐ Strojna obrada d.o.o. od 1995. posjeduje ISO 9001- "Bez certifikata teško do novih poslova"
  više >
 • Prof.dr.sc. Ž. Kondić- "Uz TÜV Croatia od samih početaka"
  Prof.dr.sc. Ž. Kondić- "Uz TÜV Croatia od samih početaka"
  više >
 • Suradnja s TÜV Croatia d.o.o. duga 20 godina
  Suradnja s TÜV Croatia d.o.o. duga 20 godina
  više >
 • Leon Maglić- "Danas je gotovo nemoguće pronaći ozbiljnu tvrtku a da nema barem ISO 9001 certifikat"
  Leon Maglić- "Danas je gotovo nemoguće pronaći ozbiljnu tvrtku a da nema barem ISO 9001 certifikat"
  više >
 • Pravilnik o jednostavnim tlačnim posudama NN 27/2016 od 25.03.2016.
  Pravilnik o jednostavnim tlačnim posudama NN 27/2016 od 25.03.2016.
  više >
 • ISO 50001 u procesu promjene
  ISO 50001 u procesu promjene
  više >
 • Revidirana DASt smjernica 022 “Vruće pocinčavanje elemenata čeličnih konstrukcija”
  Revidirana DASt smjernica 022 “Vruće pocinčavanje elemenata čeličnih konstrukcija”
  više >