Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 12/2019
 • ISO 22301: 2012 Društvena sigurnost - Sustavi upravljanja kontinuitetom poslovanja - Zahtjevi
  ISO 22301: 2012 Društvena sigurnost - Sustavi upravljanja kontinuitetom poslovanja - Zahtjevi
  više >
 • FSSC: 22000 ver. 5
  FSSC: 22000 ver. 5
  više >
 • Inspekcija (uzorkovanje i kontrola) peleta po EN normi.
  Inspekcija (uzorkovanje i kontrola) peleta po EN normi.
  više >

Poštovani,

 

Evo nas na kraju još jedne godine. Vjerujem da svima Vama baš kao i meni vrijeme prolazi jednako brzo. Ili kako mi je to jedan prijatelj spomenuo, dani mi jednako dugo traju, nikada kraju tom danu od ranog jutra kada postanem aktivan. Ali što mi godine lete, e to se ne može opisati.

Ali što je tu je, došlo je vrijeme svođenja računa. Vjerujem da je iza barem većine Vas, još jedna uspješna godina i da ćete ostvariti sva svoja očekivanja. Vremena su teška (a kada nisu bila), sva neizvjesnost vezana uz Brexit, trgovinski rat Kine i SAD-a, prosvjedi u Hong Kongu i još puno toga, definitivno su malo usporili gospodarstvo ili možda bolje za reći, povećali oprez kod gospodarstvenika tako da svi opreznije ulaze u nove poslove i investicije. To se definitivno osjeća na tržištu ali svi se nadamo da je to samo prolazno stanje a ne nekakva naznaka nove potencijalne krize.

TÜV Croatia se ove godine pridružila slavlju svoje TÜV NORD grupe iza koje je 150 godina uspješnog poslovanja. 150 godina nije lako opstati u bilo kom poslu a kamoli svakim danom biti sve veći i uspješniji kao što TÜV NORD je. To je uvijek najbolji dokaz ispravnog pristupa poslu. TÜV NORD nikada neće biti poduzeće za produkciju papira – onda bismo valjda trebali imati tiskaru u svom vlasništvu. Naš moto već svi znate, mi ne dajemo samo papir već i dodanu vrijednost, Vi ste svi naši partneri i kada nas već plaćate onda smo Vam dužni pružiti i uslugu kakvu zaslužujete, odnosno ne samo formalnu certifikaciju i inspekciju već nešto više.

Posebno se to odnosi na dio tehničke inspekcije i opreme pod tlakom gdje je sve veći broj tzv. inspektora koji nažalost vrlo lako dobiju i potrebna ovlaštenja. Sve će biti dobro dok je dobro, ali u slučaju neke nezgoda sa štetnim posljedicama postaviti će se mnoga pitanja.

TÜV Croatia nastavlja svojim putem.

Iza nas je još jedna uspješna poslovna godina i još uvijek smo jedno od najuspješnijih poduzeća unutar TÜV NORD Grupe. To nas naravno veseli ali nas i dodatno obvezuje da zadržimo tu našu poziciju. Iduće godine nas očekuje dosta značajnih promjena u našem poslovanju i organizaciji posla ali je još prerano da o tome otvoreno govorimo. Više o svemu u idućem izdanju ovog našeg newslettera.

Vjerujem da ćete i u idućoj godini prepoznati TÜV Croatia kao svog partnera u svim poslovima certifikacije i inspekcije u svim djelatnostima kojima se bavite: od primarne proizvodnje hrane do njene prerade i svih normama povezanim s njima, preko certifikacije sustava upravljanja pa do tehničke inspekcije i nadzora svih vrsta radova ili certifikacije pogona, zavarivača… I da ne zaboravimo, naravno da su tu i naši seminari, razne vrste edukacija koje provode najbolji stručnjaci i koje Vam uvijek pružaju jednu kvalitetu više. Znanje je moć, pronađite nešto i za sebe i odvojite malo Vašeg vremena za nova znanja.

Na kraju Vam svima želim svako dobro u idućoj godini, da nastavite biti uspješni ne samo na poslovnom već i na privatnom planu.

 

Doc.dr.sc. Đuro Tunjić, dipl. inž. stroj.

 

 • Edukacija, temelj uspjeha!
  Edukacija, temelj uspjeha!
  više >
 • Održavanje vagona d.o.o.
  Održavanje vagona d.o.o.
  više >
 • Susret auditora - razmjena iskustva – Odjel hrane
  Susret auditora - razmjena iskustva – Odjel hrane
  više >
 • Nagrada za životno dijelo Hrvatskog društva za kvalitetu g. Goranu Kliškiću
  Nagrada za životno dijelo Hrvatskog društva za kvalitetu g. Goranu Kliškiću
  više >
 • Proširenje inspekcije sigurnosnih ventila
  Proširenje inspekcije sigurnosnih ventila
  više >
 • Procjena i pregled rabljenih rent a car vozila
  Procjena i pregled rabljenih rent a car vozila
  više >
 • Tlačna proba parnog kotla na kogeneracijskom postrojenju u Karlovcu
  Tlačna proba parnog kotla na kogeneracijskom postrojenju u Karlovcu
  više >