Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 03/2018
 • 12. ožujka ove godine ISO 45001 je zamjenio OHSAS 18001
  12. ožujka ove godine ISO 45001 je zamjenio OHSAS 18001
  više >
 • Briga za zaposlenike - GRASP
  Briga za zaposlenike - GRASP
  više >
 • FOOD DEFENSE - Sustav obrane hrane u prehrambenoj industriji
  FOOD DEFENSE - Sustav obrane hrane u prehrambenoj industriji
  više >
 • Prvi ISO 45001 izašao 12/03/2018
  Prvi ISO 45001 izašao 12/03/2018
  više >

Poštovani,

Srdačno Vas pozdravljamo na početku još jedne godine. Nadam se da ste se uspjeli malo i odmoriti od poslovnih obveza i pronaći vrijeme za sebe i svoju obitelj. Ali ti dani su već iza nas i nove poslovne obveze su ispred svih nas. U svakom slučaju Vam želimo da u ovoj godini ostvarite sve Vaše poslovne ciljeve koje ste postavili pred sebe i da Vam godina bude uspješnija od prošle.

Iza TÜV Croatia je jedna vrlo uspješna godina. Ostvarili smo do sada najbolji rezultat u povijesti i zadržavamo naš kontinuirani rast. Unatoč ne baš sjajnoj gospodarskoj situaciji u regiji, ipak smo uspjeli u ostvarenju svojih planova i ciljeva.

Vrlo smo uspješni u organizaciji seminara. Ponovo je veliki broj osoba prošao obuku na nekom od naših seminara. Nadamo se da će se taj trend nastaviti i u narednom periodu. Nastojimo cijelo vrijeme osigurati kvalitetne predavače i pružiti svim polaznicima seminara vrhunsku obuku. Također svake godine proširujemo naš program seminara te na taj način Vam pokušavamo približiti nove teme i nova područja koja su u tom trenutku aktualna. Naravno ne zanemarujući pri tome niti naše tradicionalne seminare vezane uz sustave upravljanja. Pronađite i za sebe nešto u širokoj paleti ponude koju imamo.

Certifikacija sustava posluje u okruženju sve veće pojave „low cost“ certifikacijskih ustanova. Nažalost, s vremena na vrijeme tom iskušenju ili izazovu podlegnu i neke ugledne certifikacijske tvrtke. TÜV Croatia neće slijediti taj trend i ne može prihvatiti da je certifikat samo papir na zidu i da nema nikakvu dodatnu vrijednost. Proces certifikacije koji traje samo nekoliko sati ili u kome se auditori uopće nisu pojavili u poduzeću je na prvi pogled izuzetno povoljan za poduzeće ali je u stvari najskuplji jer bez obzira koliko bio povoljan, ako se obračuna po satu rada, on je u stvari najskuplji. Zato mi ne pristajemo na takve kompromise i želimo da certifikat TÜV-a nije samo papir na zidu već da stvarno ima dodanu vrijednost. Ako se poduzeće već odlučilo na plaćanje certifikacije, na nama je obveza da mu pružimo ono što bi ona trebala podrazumijevati i toga ćemo se držati do kraja. Na to nas obvezuje znak TÜV-a i ugled poduzeća koga predstavljamo.

Kada se radi o certifikaciji u području hrane, u ovom trenutku raspolažemo s najviše auditora s našeg govornog područja. To sve više prepoznaju i poduzeća ali i trgovački lanci koji nas sve više angažiraju za audite druge strane (kupca). Prisutni smo u svim značajnim trgovačkim lancima i malo je poduzeća u Hrvatskoj iz područja prehrambene industrije koja nisu upoznali naše auditore. Plan nam je još više ojačati našu mrežu i na taj način biti u stanju pružiti poduzećima još kvalitetniju i što je jako važno, puno bržu uslugu i reakciju na poziv na audit. Prepoznati smo kao certifikacijska tvrtka s najboljim auditorima u području hrane tako da se sve više poduzeća odlučuje na suradnju s nama.

U području inspekcije smo i dalje poduzeće koje pokriva više od dvije trećine tržišta u inspekciji opreme pod tlakom (PED i TPED). Također u području atestiranja zavarivača, postupaka zavarivanja, certifikaciji pogona i sličnim uslugama, prepoznati smo kao tvrtka koja to radi izuzetno kvalitetno uz jako brzi odziv na poziv naručitelja. U području opreme pod tlakom TÜV Croatia raspolaže s više inspektora nego sve ostale inspekcijske tvrtke zajedno i to dovoljno govori o našoj snazi. Također iskustvo koje smo stekli na svim najvećim projektima zadnjih 10-ak godina u Hrvatskoj te podrška naše matične kuće iz Njemačke daje nam za pravo da se svrstamo u sam vrh najboljih inspekcijskih poduzeća u regiji.

Od prošle godine smo započeli i s aktivnostima periodičke inspekcije opreme pod tlakom u Hrvatskoj. U ovom trenutku jedini možemo kvalitetno pokriti cijelu Hrvatsku svojim inspektorima i to nam je osnovna prednost u odnosu na druge, uz naravno tradicionalnu kvalitetu koju možemo pružiti. Sve više poduzeća i vlasnika tlačne opreme shvaća komparativnu prednost suradnje s TÜV Croatia, od brzine reakcije i pokrivenosti cijele regije pa do iskustva i znanja naših eksperata koji svojim jednim dolaskom mogu pokriti široka područja djelatnosti.

Vjerujemo da ste bili zadovoljni suradnjom s nama te da će se ta suradnja razvijati još bolje i u budućnosti. TÜV Croatia će nastojati dodatno poboljšati svoje usluge i približiti Vam se još više u nastojanju da Vam pomognemo u ostvarivanju Vaših poslovnih ciljeva. Naša stručnost i ekspertiza su u funkciji ostvarivanja Vašeg uspjeha. Mi želimo biti samo dio svega toga jer samo u slučaju da smo na istoj strani i da je naša uloga u funkciji Vašeg uspjeha, možemo opravdati svoj angažman. TÜV Croatia je ekspertno poduzeće u funkciji našeg uspjeha. Poklonite nam svoje povjerenje i uvjerite se da naši certifikati predstavljaju dodanu vrijednost.

S poštovanjem!

Dr.sc. Đuro Tunjić

 • Edukacija zaposlenika – trošak ili obaveza svakog poslodavca?
  Edukacija zaposlenika – trošak ili obaveza svakog poslodavca?
  više >
 • Sprind d.d. Sarajevo uveo najnoviji IFS FOOD standard za kvalitet i sigurnost hrane
  Sprind d.d. Sarajevo uveo najnoviji IFS FOOD standard za kvalitet i sigurnost hrane
  više >
 • Đuro Đaković Kotlovi d.o.o.
  Đuro Đaković Kotlovi d.o.o.
  više >
 • Tvrtka PPS-Galeković
  Tvrtka PPS-Galeković
  više >
 • Osnaživanje malih poduzetnika
  Osnaživanje malih poduzetnika
  više >