Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 04/2020
 • Napredne digitalne sigurnosne usluge dostupne u TÜV Croatia za područje cijele jugoistočne Europe
  Napredne digitalne sigurnosne usluge dostupne u TÜV Croatia za područje cijele jugoistočne Europe
  više >
 • REMOTE umjesto ON-SITE: Mogućnosti auditiranja u vrijeme Corone
  REMOTE umjesto ON-SITE: Mogućnosti auditiranja u vrijeme Corone
  više >
 • Cyber sigurnost u doba Corone
  Cyber sigurnost u doba Corone
  više >
 • Ultrazvučno mjerenje debljine stijenke posuda pod tlakom
  Ultrazvučno mjerenje debljine stijenke posuda pod tlakom
  više >

Poštovani,

 

 

Iskreno se nadam da će Vas ovo izdanje naših novosti zateći zdrave. Sve se vrlo brzo promijenilo i od svakodnevne užurbanosti koja je često bila i nauštrb našeg zdravlja, situacija s koronavirusom nam je vrlo brzo pokazala kako je sve u svijetu relativno i kako se vrijednosti koje smo imali vrlo brzo mogu promijeniti.

Nažalost, svi prolazimo kroz ovo čudno vrijeme kada je većina poslovnih ali i privatnih aktivnosti velikim dijelom zaustavljena ili usporena. Svi se nadamo da ovo neće trajati još predugo, da ćemo se brzo vratiti normalnom životu, iako nam situacija u danima kada ovo pišem baš i ne daje previše vjere u to. Ako se obistine crne prognoze o trajanju do ljetnih mjeseci, nisam siguran kako će poslovni subjekti izdržati cijelu tu situaciju.

 

TÜV Croatia neizbježno dijeli sudbinu svojih korisnika usluga. Ako Vi ne radite i nemate uvjete za obavljanje poslova, onda vjerojatno ne postoje uvjeti niti za obavljanje naših aktivnosti. U cijeloj toj situaciji nastojimo razviti nove načine provođenja naših usluga i prilagodbe novim uvjetima.

 

Hvala svima Vama što imate razumijevanja za to i što skupa s nama pronalazite načine da funkcioniramo i u ova teška vremena.

 

Tako smo od ovog mjeseca uveli u našu ponudu on line seminare – webinare. Iskoristite ovo vrijeme dok radite smanjenim kapacitetom za dodatnu edukaciju i nova znanja za koja možda ranije niste imali vremena. Seminari su uživo i interaktivni, cijelo vrijeme imate kontakt s predavačem tako da su po nama jednako zanimljivi a s druge strane, prisustvujete im iz udobnosti svoga doma.

 

Također smo razvili provođenje audita na daljinu, tzv. remote audite. U suradnji s našom matičnom firmom i akreditacijskim tijelima, razvili smo tehnike provođenja audita uz korištenje informatičkih dostignuća. Na taj način štitimo zdravlje svih potencijalnih sudionika audita a Vama omogućavamo da ispunite svoju obvezu i zadržite certifikat. Ovim pristupom nema razloga za odgađanje audita i njihovo ne provođenje već se auditi provode prema ranijim planovima. Smatramo da je ovo super situacija jer je u vrijeme smanjenog intenziteta poslova, puno jednostavnije pronaći vrijeme i organizirati se za kvalitetan audit. Kada sve ovo prođe, svi će biti jako užurbani u nastojanju da se sve ponovo pokrene i po mogućnosti sustignu zaostaci koliko god će to biti moguće. U takvim vremenima će biti jako teško pronaći i ubaciti vrijeme i za audite sustave upravljanja, tako da smatramo da je ovo rješenje korisno za sve.

 

Naši inspektori za opremu pod tlakom, zavarivanje i ostale poslove su Vam također i dalje na raspolaganju. Svi korisnici naših usluga nas mogu dobiti za sve svoje potrebe. Bez obzira na situaciju, poštujući sva pravila zaštite, kako naših djelatnika tako i Vas, nastojimo obaviti sve poslove za koje imate potrebe. Odazivamo se na sve pozive i nastojimo Vam biti neophodan servis i u ovim teškim vremenima. Slobodno nam se obratite s bilo kakvim upitom ili Vašom potrebom. Uvjeren sam da ćemo zajedno pronaći način da riješimo bilo kakvu situaciju.

Svjedoci smo zadnjih dana da sve više poduzeća kreće s proizvodnjom zaštitne opreme. TÜV Croatia u suradnji s TÜV NORD-om Vam stoji na raspolaganju za ishođenje CE oznake za takve vrste proizvoda. Bez CE oznake takvi proizvodi se ne smiju klasificirati kao zaštitna oprema i TÜV Vam je savršen partner za to.

 

Iskreno se nadam da će sljedeće izdanje ovih novosti biti u puno boljem vremenu od ovoga. Čuvajte se, sada je najvažnije sačuvati zdravlje i preživjeti ove vrijeme: i u privatnom i u poslovnom aspektu. Neka bude da je svako zlo ujedno i za neko dobro, možda konačno svi (ponovo i u privatnom i u poslovnom životu) nešto naučimo i iz svega ovoga izađemo barem malo bolji.

 

Svima Vama želim dobro zdravlje i da izbjegnete bilo kakav kontakt s ovim virusom te da nastavimo tamo gdje smo stali u našim poslovnim odnosima. TÜV Croatia Vam je i u ovim teškim vremenima pouzdan partner a vjerujemo da će tako ostati i ubuduće.

 

 

S poštovanjem!

Dr.sc. Đuro Tunjić, dipl. ing. stroj.

 • Edukacija u doba koronavirusa
  Edukacija u doba koronavirusa
  više >
 • Partner- Zrakoplovno-tehnički centar
  Partner- Zrakoplovno-tehnički centar
  više >
 • Tehnički pregled vozila i u Njemačkoj!
  Tehnički pregled vozila i u Njemačkoj!
  više >
 • Novost u zavarivačkoj tehnologiji - nova norma DIN EN ISO 6947:2020-02
  Novost u zavarivačkoj tehnologiji - nova norma DIN EN ISO 6947:2020-02
  više >
 • Zaštitna oprema u doba COVID-19 virusa – informacije za proizvođače i uvoznike
  Zaštitna oprema u doba COVID-19 virusa – informacije za proizvođače i uvoznike
  više >