Mi činimo svijet sigurnijim

E-glasnik 08/2020
 • Uspješno završen još jedan akreditacijski ciklus
  Uspješno završen još jedan akreditacijski ciklus
  više >
 • Nova verzija IFS Food norme, verzija 7
  Nova verzija IFS Food norme, verzija 7
  više >
 • Cyber sigurnost u doba koronavirusa
  Cyber sigurnost u doba koronavirusa
  više >

Poštovani,

 

evo nas već duboko u drugom dijelu ove, sve samo ne uobičajene godine. Sve više osoba koje susrećem su puni raznih epiteta za ovu godinu i komentara usmjerenih na sve aspekte života. Je li ova situacija sa COVID-19 utjecala na cjelokupno raspoloženje i poimanje stvarnosti, ali sve nam izgleda drugačije: od vremenskih (ne)prilika pa do naravno, nama jako važnog, poslovnog okruženja. Je li stvarno sve drugačije ili smo drugačiji mi, vrijeme će kao i uvijek dati odgovor i na to pitanje. Socijalna distanca koja nam se nameće iz dana u dan kao i sva ograničenja kretanja su nam možda i pomogla da shvatimo važnost nekih drugih stvari koje su se do sada podrazumijevale i koje nismo niti primjećivali.

 

Cijela ova situacija sasvim sigurno je utjecala na poslovnu situaciju svih poslovnih subjekata: samo su rijetki koji mogu reći da im je sada puno bolje jer imaju baš takve proizvode ili uslugu koja je postala jako važna u doba pandemije. Većina drugih nažalost mora plivati u novom okruženju i snalaziti se kako najbolje zna i umije.

 

Tako je i u našem poslu: prvo što je platilo danak epidemiji je aktivnost edukacija. Praktično se od početka godine ne organiziraju seminari s fizički prisutnim polaznicima i nismo sigurni kada će epidemiološka situacija to i dozvoliti. Ali to nam je pomoglo da se orijentiramo i na on line seminare. Možda je upravo ovo vrijeme dobro da se posvetite svojoj edukaciji i razvoju novih vještine ili stjecanju novih znanja. Iz udobnosti svog doma ili ureda možete iskoristiti ovo vrijeme da se sutra vratite puno kompetentniji nego što ste bili. Također nudimo poduzećima i in house seminare. Sve više poduzeća odlučuje se za seminar samo za svoje zaposlene. Uz promotivne cijene i minimalan rizik organiziraju se seminari u prostorima poduzeća i u malim grupama se, vjerujemo postižu jako dobri rezultati u edukaciji.

 

Svi ostali segmenti našeg poslovanja rade na način da se prilagođavamo našim klijentima, Naš stari moto: BOLJE, BLIŽE, VIŠE je čini nam se došao posebno do izražaja u doba ove krize. Činjenica da imamo jako veliki broj stručnjaka pomogla nam je da možemo odgovoriti na sve zahtjeve koje su korisnici naših usluga postavili pred nas. Uspjeli smo organizirati sve naše audite i inspekcije na svim lokacijama na kojima su to tražili naši klijenti. Od velike regionalne rasprostranjenosti naših ureda: Zagreb, Slavonski Brod, Rijeka, Sarajevo, Banja Luka pa do naših suradnika koji se nalaze u praktično svakom većem mjestu u regiji, sve to nam je pomoglo da Vam budemo na raspolaganju i da brzo odgovorimo na sve Vaše zahtjeve.

 

Nadamo se da će do kraja godine ipak sve biti puno bolje od svih najava kako nas čeka teško vrijeme. Čuvajte se, budite odgovorni, pronađite svoj optimum tako da opstanete u poslovnom svijetu i ostvarite svoje ciljeve a s druge strane, da sačuvate zdravlje, prvo svoje a onda i svih u Vašem okruženju. Virus je nepredvidiv i nitko od nas ne zna kako će na njega reagirati, a posebno, kako će reagirati oni koji bi se od nas zarazili. Zato je najbolje ostati negativan i biti miran oko svega toga. Ali isto tako, svi mi moramo nastaviti sa svojim poslovnim aktivnostima i kao što sam već spomenuo, pronaći optimum da obavljamo svoje poslovne obveze i ostvarujemo postavljene planove i ciljeve a da sve to bude u skladu s „novim normalnim“ kako se to sve češće spominje.

 

Želimo vam sve najbolje, da izdržimo svi skupa još neko vrijeme i da se nadamo da će sve ovo ipak na kraju brzo proći i da će se sve nastaviti na stari način na koji smo svi naučili.

 

S poštovanjem!

Dr.sc. Đuro Tunjić, dipl.inž.

 • Edukacija nikad ne prestaje
  Edukacija nikad ne prestaje
  više >
 • Provjera higijene i čistoće prema TÜV Nord standardu - verifikacijski program „Hygiene and Cleanliness Checked“
  Provjera higijene i čistoće prema TÜV Nord standardu - verifikacijski program „Hygiene and Cleanliness Checked“
  više >
 • Epidemija COVID-19 i utjecaj na provedbu audita u sektoru hrane
  Epidemija COVID-19 i utjecaj na provedbu audita u sektoru hrane
  više >
 • Prenosive, ponovo punjive čelične/kompozitne boce za ukapljeni naftni plin (UNP)
  Prenosive, ponovo punjive čelične/kompozitne boce za ukapljeni naftni plin (UNP)
  više >
 • Certificiranje postupka lemljenja i osoblja za lemljenje
  Certificiranje postupka lemljenja i osoblja za lemljenje
  više >